Hayallerinin peÅŸinden gittiler

Güncelleme Tarihi:

Hayallerinin peÅŸinden gittiler
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 09:40

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar"ın 6 Ocak Perşembe günü, saat 21:10'da, CNN Türk'te yayınlanan onüçüncü bölümünde, hayallerinin peşinden giden ve "Okumayı Seviyorum" projesiyle öğrencilerini de hayallerine ortak eden Yusuf Çopur'un öyküsü ekranlara geldi. Çopur bugüne kadar, Selim İleri'den Ahmet Ümit'e, Sunay Akın'dan Ayşe Kulin'e kadar birçok yazarı öğrencileriyle buluşturdu.

Haberin Devamı

PROGRAMI BURADAN Ä°ZLEYEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z...

Cüneyt Özdemir'in sunumuyla CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan "Fark Yaratanlar" programı, hiç tanımadıkları insanların hayatlarına katkıda bulunan, onlar için fırsatlar yaratan; daha iyi yarınlar için mücadeleden vazgeçmeyen insanların öykülerini ekrana taşımaya devam ediyor. Fark Yaratanlar'ın bu haftaki konuÄŸu Yusuf Çopur, hayallerinin peÅŸinden giden, "Okumayı Seviyorum" projesiyle öğrencilerini de hayallerine ortak eden genç ve idealist bir Türkçe öğretmeni.  Â

Okuduğu kitaplardaki yazarlarla tanışıp, onlara kitaplarıyla ilgili düşüncelerini anlatmayı hayal eden Yusuf Çopur, Türkçe öğretmeni olarak, Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu'nda göreve başladığında bu hayalini, "Okumayı Seviyorum" projesiyle gerçekleştirdi.  Proje, Bağcılar'da sosyal imkanlardan uzak yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendilerini ifade edebilecek yeni alanlar oluşturma düşüncesinden doğdu.

Haberin Devamı

Proje kapsamında öğrenciler, her ayın ilk iki haftası bir Türk veya dünya klasiği, sonraki haftalarda da çağdaş bir yazarın eserini okuyorlar. Kitapları okuyan öğrencilere ödül olarak okudukları kitapların yazarlarıyla buluşma fırsatı veriliyor. Öğrenciler, kitap hakkındaki olumlu-olumsuz eleştirilerini birebir kitabın yazarına iletebiliyorlar. "Okumayı Seviyorum" projesi, ergenlik dönemindeki gençlere özgüven kazandırıyor, düşünme, üretme ve düşündüğünü ifade etme imkanı tanıyor, sevdikleri yazarlar ile buluşturarak gençlerin kitaba karşı ilgilerini arttırıyor.

2007 yılında Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlayan proje, 2008 yılında AB Ulusal Ajans'tan alınan hibe ile Bağcılar'daki diğer okullarda da uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında bugüne kadar 2.000 öğrenci, aralarında Selim İleri, Ahmet Ümit, Sunay Akın ve Ayşe Kulin'in de bulunduğu birçok yazarla buluştu.

Sıradışı kişilerin öyküleri her Perşembe ekrana taşınıyor

Birinci sezonda 54 ilden 500 aday gösterilen "Fark Yaratanlar" programın ikinci sezonu, CNN Türk ekranlarında her Perşembe saat 21:10'da izleyiciyle buluşuyor. 32 hafta sürecek programda her hafta yeni bir Fark Yaratan'ın hikayesi yayınlanıyor. Sıradışı kişilerin olağanüstü etkilerini ekrana taşıyan program için, "Fark Yaratan" olduğunu düşünen ya da çevresindeki kişiler arasında "Fark Yaratan" olduğuna inananlar www.farkyaratanlar.org internet adresinden adaylık başvurusu yapabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!