Karacabey'de kuÅŸ ölümleri

Güncelleme Tarihi:

Karacabeyde kuş ölümleri
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 14:24

ABD, İsveç, Yeni Zelanda, İngiltere, İtalya ve Kanada'dan sonra esrarengiz kuş ölümleri Türkiye'de... Bursa'nın Karacabey ilçesinde, karayolu üzerinde onlarca ölü kuşa rastlanıldı.

Haberin Devamı

YOLDA KUŞ ÖLÜLERİ BULUNDU / Foto Galeri

YOLDA ONLARCA ÖLÜ KUŞ BULUNDU / WEB TV 

Bursa’nın Karacabey Ä°lçesi yakınlarında karayolu üzerinde ve çevresine yayılmış olarak onlarca sığırcık kuÅŸu ölüsü bulundu. Karacabey Kaymakamı ve Ä°lçe Tarım Müdürü’nün incelemede bulunduÄŸu bölgede, kanlı bir araç plakası bulundu. Ölümlerin sığırcık sürüsüne dalan bir araç nedeniyle meydana geldiÄŸi sanılıyor.  Â

Karacabey İlçesi’ne 7 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde ve çevresinde bugün onlarca ölü sığırcık kuşuna rastlandı. ABD, İsveç, Yeni Zelanda, İngiltere, İtalya ve Kanada’daki esrarengiz kuş ölümlerini hatırlatan görüntülerle tedirgin olan çevredekiler, hemen durumu yetkilileri iletti. Durumun bildirilmesi üzerine Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ve İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Yapılan inceleme sırasında, kuş ölülürenin arasında kanlı plaka bulundu. Yetkililer, yerdeki kuş sürüsüne bir aracın dalması sonucu olayın meydana geldiği ihtimali üzerinde duruyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, kanlı plaka ve yaralı bir kuşu alarak inceleme yapmak üzere Karacabey’e götürdü.

Bu arada, Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Mehmet Kartal, Uluabat Gölü çevresindeki 5 köy muhtarı ile görüştüğünü ve bölgede başka kuş ölümü görülmediğini söyledi.

Bu arada İl Tarım Müdürlüğü’nce bazı kuş ölüleri, telef olmalarının nedeninin ortaya çıkarılması için alınıp götürüldü.

OTOMOBİL ÇARPMIŞ

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, kuşların öldüğü yerde bulunan kanlı plakanın ait olduğu aracın sahibine ulaşıldığını belirterek, "Kuşlar, otomobilin çarpması sonucu ölmüş. Olay yerinde bulunan plakanın araştırılması sonucu bu bilgi elde edildi. Araç Bursa’da faaliyet gösteren bir taşımacılık firmasına ait bir otomobil. Şirket sahipleri aracın sabah erken saatlerde Karacabey yakınlarında kuşlara çarptığını doğruladı. Ancak yine de araştırmamız devam ediyor" dedi.

SÜRÜCÜ TEHLİKE ATLATMIŞ

Kuşlara çarptığı bildirilen sürücü 55 yaşındaki Erden Köybaşı’nın yakını Ahmet Tarhan, Karacabey’e gelerek kanlı plakayı yetkililerden teslim aldı. Ahmet Tarhan, aracı kullanan Erdem Köybaşı’nın saat 08.00 sıralarında aniden önüne çıkan kuş sürüsü çarpmamak için fren yaptığını belirterek, "Fren yapmasına rağmen kuş sürüsünün arasına dalmış. Kuşlar şiddetli bir biçimde araca çarpmış. Aracın silecekleri ve farları zarar görmüş. Büyük bir tehlike atlatan Erdem bey kuşların aracın içine gireceğini zannederek korku da yaşamış" diye konuştu.

Haberin Devamı

KANADA'DA ÖLÜ KUŞLAR KORKUTTU

İTALYA'DAKİ KUŞLAR DA ÖLDÜ

İŞTE DÜNYADAKİ ESRARENGİZ KUŞ ÖLÜMLERİNİN NEDENİ


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!