Lüks fuhuş ajandası kimleri yakacak

Güncelleme Tarihi:

Lüks fuhuş ajandası kimleri yakacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

Aralarında manken, fotomodel ve radyo DJ’leri de bulunan kadınları, geceliği 10 bin liraya varan ücretlerle pazarlayan şebeke çökertildi. Dün sabaha karşı 60 adrese baskın düzenleyen polis, şebekenin tüm fuhuş kayıtlarını tuttuğu ajandayı da ele geçirdi.

Haberin Devamı

BÖYLE GÖZALTINA ALINDILAR

ÜNLÜ MANKENLER DE GÖZALTINDA / WEB TV 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER / WEB TV

İSTANBUL polisi aralarında manken, fotomodel ve dansöz, radyo DJ’leri de bulunan kadınları geceliği 10 bin liraya varan paralar karşılığı erkeklere pazarlayan şebekeyi çökertti.

Ahlak Büro Amirliği’nin düzenlediği operasyon dün saat 05.00 sıralarında başlatıldı. Operasyona, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde çalışan 200 polis katıldı. Daha önceden belirlenen 60 yere eşzamanlı yapılan baskınlarda, 25’i kadın pazarlayan 27’si de para karşılığı fuhuş yapan olmak üzere toplam 52 kişi gözaltına alındı. Fuhuş çetesinin başındaki D.D.’nin yardımcılığını yapan D.E., N.D., N.M., H.K. C.Ç., C.G.’nin gözaltına alınanlar arasında bulunduğu öğrenildi.

Kadınlar serbest

Fuhuş operasyonunda gözaltına alınanlar arasında manken D.E.’nin yanı sıra bir müzik kanalında daha önceden DJ’lik yapan A.E.K., fotomodel R.K., P.K., H.P. adlı kadınların bulunduğu öğrenildi. Öte yandan operasyon sırasında erkeklerle fuhuş yaptıkları iddiasıyla ilgili gözaltına alınan Eda takma isimli H.Y.’nin geçen Haziran’da evine yapılan baskında bayılıp hastaneye kaldırılmasıyla gündeme geldiği belirtildi. H.Y. o zaman, “İlk defa fuhuş yapmaya kalktım yakalandım” demişti. Sabaha karşı gözaltına alınan 27 kadın mağdur sıfatıyla ifade verdikten sonra akşama doğru serbest bırakıldı.

Polis, elebaşılığını D.D.’nin yaptığı şebekenin işadamlarına oldukça yüksek fiyatlarla kadın pazarladığını ortaya çıkardı. Telefon konuşmalarında müşterileri ile sıkı bir pazarlık sonucu anlaştığı öğrenilen D.D.’nin, geceliği 2 bin liradan 10 bin liraya kadar değişen fiyatlarda, 5 yıldızlı otellere kadın gönderdiği belirlendi. Çetenin düzenli olarak kayıt tutarak kime kaç paradan hangi kadının gönderildiğini ajandalara kayıt ettiği de öğrenildi. Polis, müşterileri arasında ünlü işadamlarının da bulunduğu listenin incelendiğini, gerektiği takdirde bu kişilerin ifadelerine başvurulabileceğini söyledi. Şebekenin lideri D. D.’nin evinde yapılan aramada bulunan 68 bin TL, 11 bin 500 dolar ile 5 bin 500 Euro’ya polis tarafından el konuldu.

/images/100/0x0/55ea0f34f018fbb8f868828b

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü fuhuş operasyonu alınan bilgilerle İzmir’e de kaydırıldı. Gözaltı sayısı toplam 52 kişiye yükseldi.

D.E.: Hiçbirini tanımıyorum

Operasyonda gözaltına alınan D. E., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. E., “Şaşkınım. Şu düştüğüm duruma bakın. Bana 50 tane isim saydılar, hiçbirini tanımıyorum. D. D. teknik takibe alınmış. Kendisini tanımıyorum ama birkaç telefon görüşmesinde benim adımdan da söz etmiş. Üstelik bütün bunlar ben yurtdışındayken olmuş. Adımı bu operasyona karıştıranlardan davacı olacağım” dedi. Bu arada adı gözaltına alınanlar arasında geçen E.Ş. de evinde olduğunu söyleyerek, “Beni ne kimse gelip gözaltına aldı, ne bir yere gittim. Benim adımın geçtiğini söylüyorlar. Yazık günahtır bu nasıl iştir. Avukatım bu tür haberleri çıkaranlara dava açacak” diye konuştu.
/images/100/0x0/55ea0f34f018fbb8f868828d

Onu başkasına göndermeyin nikâhıma alacağım

FUHUŞ operasyonuyla ilgili ilginç detaylar da öğrenildi. Teknik takibe takılan çete üyesi-müşteri görüşmelerinde, bazı müşterilerin, para karşılığı birlikte oldukları kadınlara daha sonra gönüllerini kaptırdıkları ve evlenme teklif ettikleri anlaşıldı. Müşterilerin, bu kadınların başka müşterilere gönderilmemesi karşılığında çeteye ekstra paralar ödediği iddia edildi. Bir müşteri, cep telefonundan aradığı çete üyesine, “Onu nikahıma alacağım. Başkasına göndermeyin” diye ricada bulundu.
Çete üyeleri arasında bulunan kadınların da hem müşteri ayarladıkları, hem de cinsel ilişkiye girdikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!