Gümrükte büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Gümrükte büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

İstanbul'da “rüşvet ve yolsuzluk” iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon aralarında Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi Ekinci’nin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında şüphelilerin rüşvet paralarını çöpe atmaya çalışırken yakalandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA / Foto Galeri

İHBAR İÇERİDEN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gümrük muayene memurlarından gelen "rüşvet ve yolsuzluk" ihbarları üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, çeşitli tarihlerde kaçak sigara, kaçak eşya, fotoğraf makineleri ve casus kameralara yönelik operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar kapsamında 40’a yakın kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Mali polis, kaçakçılığın Atatürk Havalimanı’ndaki gümrük noktasında oldukça yoğun yapıldığını tespit etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde savcılık talimatıyla operasyon düzenlendi.

33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfü Ekinci, Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Şube Müdürü Coşkun Cihanoğlu ve Atatürk Havalimanı Kargo Terminali Müdürü Hayrettin Eker ile birlikte gümrük memurları, gümrük müşavirleri ve aracılarında aralarında bulunduğu 33 kişiyi gözaltına aldı. Başmüdür Lütfü Ekinci Mersin’de olduğu için buraya gönderilen bir ekip tarafından gözaltına alındı. Lütfü Ekinci, sabah ilk uçakla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

RÜŞVET ANINDA BASKIN

Polis ekiplerinin gümrük müdürlerini makam odalarına düzenlediği baskınla gözaltına aldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü dahil gözaltına alınan müdürlerin ev ve makam odaları ile gümrük noktalarında arama yapıldığı belirtildi.Polisin yaptığı baskın sırasında rüşvet olarak alındığı iddia edilen paralar da ele geçirildi. Baskın sırasında şüpheliler paraları çöpe atmaya çalıştı. Ancak polis buna engel oldu. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!