Engelli Serhat'a en büyük hediyeyi arkadaşları verdi

Güncelleme Tarihi:

Engelli Serhata en büyük hediyeyi arkadaşları verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 17:04

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün başlattığı mavi kapak toplama kampanyası ile 250 kg pet şişe kapağı toplayarak engelli arkadaşları Serhat Öztürk’e engelli arabası aldı. Küçüklerin bu anlamlı desteğiyle gelen engelli aracı Serhat’a teslim edildi.

Haberin Devamı

OKUL BAHÇESİNDE SÜRPRİZ YAPTILAR

Akyazı İlçesi’nde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, birinci sınıfta öğrenim gören Serhat Öztürk’ün okula daha rahat gidip gelmesi için İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün bir süre önce çevre bilincini aşılama amacıyla başlattığı mavi kapak kampanyasına katıldı. Öğrenciler anne babalarının da desteğiyle kısa sürede 250 kilo mavi kapak toplayarak bunları İstanbul Ataşehir Belediyesi’ne gönderdi. Bir süre sonra da belediyeden beklenen engelli arabası okula geldi. Öğrenciler, Serhat Öztürk’e sürpriz yaparak arabayı ona teslim etti. Serhat ise kendisine hediye edilen arabanın mutluluğunu arkadaşlarıyla arabasıyla okul bahçesinde gezerek paylaştı.

Okul müdürü Ziyattin Mert yaptığı konuşmasında küçük öğrencilerin kapak kampanyasına katılmalarının toplumsal sorumluluk bilincini yaygınlaşması için önemli olduğunu söyledi. Mert, "‘Bu kampanyada Atatürk İlköğretim Okulu’nun bir engelli arabası alabilmesi için çevremizden de büyük destekler aldık Kampanya sonucunda alınan engelli arabasını okul ögrencimiz Serhat Öztürk’e hediye ederek hepimiz büyük bir mutluluk yaşadık" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!