Diğer tahliyeler

Güncelleme Tarihi:

Diğer tahliyeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:24

2000’de Beykoz’da yapılan ve örgütün lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü operasyonun ardından, yazar Gonca Kuriş’in de arasında bulunduğu 12 kişinin öldürülmesinde sorumlu oldukları gerekçesi yargılanan toplam 26 sanığı olan davada tek tutuklu olarak, 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı Cevat Işıklı kaldı. Işıklı, 10 yıllık süre dolmadığı için cezaevinden çıkamadı.
TKP/ML davasında yaklaşık 12 yıldır tutuklu yargılanan Serdar Güzel de 10 yıllık tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliye edildi.
PKK davasında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle, 15 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan Habip Çiftçi ve Abdurrahim Demir serbest bırakıldı.
Kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan yargılanan Nuri ve Vedat Ergin kardeşler de 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tahliye talebinde bulundular.
Serbest bırakılan Sedat Şahin’in yargılanan ve tahliye edilen kardeşi Vedat Şahin başka bir suç nedeniyle cezaevinden çıkamayacak.
Adana’da, 2005 yılında, adliye binasında 1 kişiyi öldürmek, 2 kişiyi yaralamak suçlarından müebbet hapse çarptırılan Abdullah A.’nın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu tahliye edildi.
Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde ’Devletin ve ülkenin birliğini bozmak’ ve ’terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 10 yıldır tutuklu yargılanan PKK’lılar Nazmi Tansancak, Osman Akbaş, Mehmet Sıddık Emire, Nihat Durmuş ve Suriye uyruklu Alaaddin Muhammed Şeyho tahliye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!