Felçlere karşı yeni merkez

Güncelleme Tarihi:

Felçlere karşı yeni merkez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

İstanbul Bilim Üniversitesi Avrupa Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, dokuz hasta kapasiteli İnme Tedavi Merkezi açıldı.

Açılışını İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’nun yaptığı merkeze, inme geçiren hastalar 8 saat içinde 112 İl Sağlık ekipleri ve devlet hastanelerinin yönlendirmesiyle hızlı şekilde ulaştırılacak. Amaç, olabilecek en hızlı şekilde tedaviye geçmek.

3 dakikada bir felç

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, “Türkiye’de felçli sayısı 140 bin ile 210 bin arasındadır. Her iki üç dakikada bir yeni felç olgusu ortaya çıkmaktadır. İstanbul’da ise her yıl 20 bin ile 30 bin arasında değişen inme hastası hastanelere başvurmaktadır” dedi. Doç. Dr. Yakup Krespi ise Türkiye’nin 3 ilinde toplam 6 inme merkezi bulunduğunu hatırlatarak, “Fakat biz 112 İl Sağlık ekipleri ve nöroloji servisleriyle diyalog içinde olan ilk merkeziz” diye konuştu.

Daha çok merkez lazım

Prof. Dr. Dokucu da, Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesinde inme hastalarının tedavilerinin yapılacağı bu projeyi sağlık müdürlüğü olarak desteklediklerini belirterek, “Türkiye’de inme merkezi sayısı çok az. İstanbul’un 13 milyonluk nüfusu göz önüne alınırsa bu tip merkezlerin sayısının arttırılması gerekiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!