25 bin voltluk ölüm

Güncelleme Tarihi:

25 bin voltluk ölüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 00:00

İzmir’e klip çekmeye gelen Lübnanlı film yönetmeni Yehya Saade, Alsancak Garı’nda çekim için inceleme yaparken çıktığı lokomotifin üzerinde ayağa kalkınca 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapılıp yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ÇEKİMDEN KARELER VE OLAY ANI - Foto Galeri

YÖNETMENİN GÖRÜNTÜLERİ KAMERALARA YANSIDI - WEB TV

LÜBNANLI ünlü yönetmen Yehya Saade (35), fotomodellikten şarkıcılığa geçen Maya Diab’ın ilk kasedinin klibini Haydarpaşa Garı’nda çekmeye karar verdi. Ancak Haydarpaşa Garı yanınca, yeni çekim yeri olarak İzmir Alsancak Garı’nda karar verildi. Klibinde eski buharlı lokomotif kullanmak isteyen Saade, önceki sabah 10 kişilik ekiple birlikte İzmir’e geldi. Hilton Oteli’ne yerleşen Saade, yardımcılarıyla, Alsancak Garı’na inceleme yapmaya gitti.

Üzerine çıkıp ayağa kalktı

3 No’lu peronda sergilenen Atatürk’ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi beğenen Saade, saat 14.30 sıralarında lokomotifin üzerine çıktı. Saade, bir anda ayağa kalkınca, başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı. Saade tele tam değmemesine rağmen hattan, patlama sesi ve ışık yayıldı. Elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olay, Alsancak Garı’nın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Maya Diab: Çok üzgünüm

Şarkıcı Maya Diab, Saade’yi 15 yıldır tanıdığını, belirtip şöyle dedi: “Haydarpaşa Garı’ndaki yangını öğrenince, Saade’ye bunun bir işaret olduğunu ve vazgeçmemiz gerektiğini söyledim, beni dinlemedi. Daha sonra İzmir’i önerdi, ben gelmek istemedim ama o çok ısrar etti. Çok üzgünüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!