Şüpheli ‘tam’cılar artık öğretmen

Güncelleme Tarihi:

Şüpheli ‘tam’cılar artık öğretmen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2010 00:00

Kopya skandalı yaşanan KPSS nedeniyle aylardır ertelenen öğretmen atamaları sonunda yapıldı. Türk Eğitim Sen ise, yaklaşık 30 bin kadroya yapılan atamalarla öğretmen olanlar arasında, kopya skandalında tam puan alan şüphelilerin de bulunduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda yaşanan kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları dün yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aylardır bekleyen 29 bin 347 kadroya öğretmen atadı. Atama dolasıyla dün MEB Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu yılın yapılan son atamayla en çok öğretmen atanan yıl olduğunu söyledi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, iptal edilen KPSS’de tam puan alan adayların T.C Kimlik numaraları ile atama sorgulamalarını yaptıklarını ve büyük bir kısmının bakanlık tarafından atandığını tespit ettiklerini söyledi.

‘T.C. No’dan sorgulama yaptık’

Koncuk, şunları söyledi: “İptal edilen sınavda 120 net yapan adayların büyük bir çoğunluğu atanmış, hatta birinci tercihine atanan adayların ağırlıklı olması da dikkatimizi çekti. Biz elimizdeki T.C Kimlik numaraları ile gerekli sorgulamayı yaptık. İptal edilen sınavda tam puan alanların bir kısmı yenilenen sınava girmemiş, bir kısmı da tercih yapmamış. Ama ikinci sınava girerek gerekli puanı alan bazı tam puancılar atanmış. Bunlar, kopyacı olma ihtimali yüksek olanlar.
Aslında burda bakanlığın yapacağı birşey de yok. Önemli olan savcılıktan gelecek sonuç. Kopyacılar en kısa zamanda tespit edilmeli ve onların atamalarının iptal edileceği duyurulmalı. Bu vicdansızlar, ‘Atamam iptal edilecek’ korkusuyla yaşamalı. Binlerce masum insanın emeğini çiğneyip, hakkını yiyen hırsızlar bu endişeyle yaşamalı.”

İçeride heyecan, kapıda kuyruk

Haberin Devamı

ATAMA bekleyen öğretmen adayları ve aileleri sabahın erken saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde bilgisayar kurasının yapıldığı salona girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Salona giremeyen adaylar, zaman zaman görevlilerle tartıştı. Ancak tören sonrasında kimliği ile başvuran bütün adaylara sonuçlar bildirildi. Atamalar, MEB’in “http://personel.meb.gov.tr” internet adresinden de öğrenilebilecek.

KPSS’de yeni sahtecilik

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 28 Kasım’da yapılan KPSS öncesinde bazı kişilerin sahte cevap anahtarları düzenleyerek, para karşılığında sınava katılanlara sattıklarını tespit etti. Yapılan çalışmada KPSS’ye katılan ve para karşılığı sahte cevap anahtarı satın alan 9 kişiye ulaşıldı. Bu kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, sahte cevap anahtarı satan E.K. ve H.D. yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!