YARSAV’da başkanlar kavgası

Güncelleme Tarihi:

YARSAV’da başkanlar kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 00:00

Yargıçlar ve Savcılar Birliği YARSAV’ın, Türkiye Noterler Birliği Konferans Salonu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’na YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın konuşmaları damga vurdu.

Eminağaoğlu, yargılanıp beraat etmesine karşına YARSAV’ın konuya ilişkin bir açıklama yapmamasını, “Kalbimi yaraladı” sözleriyle eleştirdi. Eminağaoğlu, YARSAV’ın hatalardan arınması gerektiğini savunarak, “İlhan Cihaner tutuklandığında YARSAV Başkanı orda olmalıdır. Kararname yayınlandığında YARSAV anında açıklama yapmalıdır. Kokain partisi yapıldığı gerekçesiyle Osman Kaçmaz linç ediliyorsa YARSAV tepkisini ortaya koymalıdır. Fırsat kollama tarzında bir durum olursa sonuç alamazsınız. Tepki anında konulmalıdır” dedi.

İzinsiz çalıştık

Tarhan’da konuşmasında Emin-ağaoğlu’na yanıt vererek, YARSAV’ın başkanlığına yargının çok zor günler yaşadığı günlerde getirildiğini ifade etti. Bir yıl önce başkan olduğunu hatırlatan Tarhan, önceki genel kurulun ardından 4 gün süren tartışmalala başkan seçilebildiğini açıkladı. Bu yıllık süreç içerisinde İlhan Cihaner olayının patlak verdiğini anımsatan Tarhan, Eminağaoğlu’nun sözlerine yanıt vererek, “Cihaner cezaevine girdi. Oraya girenler nasıl bir yer olduğunu bilirler. Ben kendisini ziyarete gittiğimde bunu çok net gördüm. Eğer YARSAV bu ziyarette bulunmasaydı belki de bu kadar kamuoyu oluşmayacaktı. Ben bu eleştirileri kabul etmiyorum. Biz referandum sürecinde hiç tatil yapmadan çalıştık. Mücadelemizi sürdürdük. Bu süreçte pasif kaldığımız yönündeki iddiaları kabul etmiyorum” dedi.

Cihaner: Yenilgi yok

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana Savcılığına atanan İlhan Cihaner, HSYK ve referandum sonucunun YARSAV açısından yenilgi olmadığını söyledi. Cihaner, kendisinin cezaevinde olduğu dönemde YARSAV’ın bazı yönetim kurulu üyeleri ile taşradan ziyarete gelmek isteyenlere Adalet Bakanlığı’nın izin vermediğini savundu. Konuşmaların ardından kurul basın kapalı devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!