Lösemi hastası sözleşmeli öğretmen hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Lösemi hastası sözleşmeli öğretmen hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 14:17

YOZGAT'ın Çekerek İlçesi'ndeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli sınıf öğretmeni olarak görev yaparken, 30 günlük rapor hakkını doldurduğu için görevine son verildiği ileri sürülen lösemi hastası 28 yaşındaki Metin Kurtçu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kurtçu, memleketi Çorum'un Oğuzlar İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Metin Kurtçu'ya geçtiğimiz Mayıs ayında lösemi (kan kanseri) tanısı konuldu. Kanser tedavisi sebebiyle okula devam edemeyen Kurtçu'nun 30 günlük sağlık raporu hakkını doldurduğu için iddialara göre sözleşmesi 14 Eylül’de feshedildi. 6 aydır Ankara Cebeci Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Kurtçu, önceki akşam hastanede hayatını kaybetti.

2 yıl önce evlenen ve 5 aylık bir çocuğu olan Kurtçu’nun cenazesi memleketi Çorum’un Oğuzlar İlçesi’ne getirildi. Kurtçu’nun cenazesi Ulu Cami’de dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığına defnedildi. 4 yıllık sözleşmeli öğretmen olan Metin Kurtçu'nun babası Ali Kurtçu, “Ben oğlumu Milli Eğitim camiasına şehit verdim” diyerek gözyaşı döktü.

Kendisi de sözleşmeli öğretmen olan Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası (Eğitim Söz Sen) Genel Başkanı Nihat Aydın, Metin Kurtçu'nun Oğuzlar'daki baba evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Kurtçu’nun 1 aydan fazla rapor almış olması nedeniyle sözleşmesinin iptal edildiğini belirten Aydın, “Öğretmen arkadaşımız tedavisi nedeniyle 6 ay okulundan uzak kaldı ve sözleşmesi iptal edildi. Eşinin ve 5 aylık bebeğinin hiç bir sosyal güvencesi bulunmuyor. Ne yazık ki sözleşmeli öğretmenler çok zor şartlarda bir çok haktan yoksun bir şekilde eğitim hizmetlerini yürütmeye çalışıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!