Şener'den şok Wikileaks sözleri

Güncelleme Tarihi:

Şenerden şok Wikileaks sözleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 17:44

TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, “Benim bakanlığı niye bıraktığımın yanıtı Wikileaks belgelerinde çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne yarın belediye başkanlığı seçimi yapılacak Ovaazatlı Beldesi’nde partisinin düzenlediği toplantıda yaklaşık 150 kişilik gruba hitap eden Abdüllatif Şener, Meclis'te 700’ü aşkın dokunulmazlık dosyası olduğunu söyledi. Abdüllatif Şener, yolsuzluk ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak gibi nedenlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarla milletvekilleri hakkındaki dosyalara kimsenin dokunmadığını söyledi.

“Başbakan'ın 3 tane dosyası var. Vekiller bu dosyayı Meclis'te oylayabilirler mi?” diyen Abdüllatif Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hukuk düzeni ile kimse hesap soramaz. 16 yıl boyunca milletvekilliği yaptım. Benim de dokunulmazlığım vardı ve kimse benden de hesap soramıyordu. Çünkü benim hakkımda tek bir dokunulmazlık dosyası yoktu. Kolay mı sanıyorsunuz, vekilliği, bakanlığı bırakacaksınız, dokunulmazlık gömleğini çıkaracaksınız? Sizin dokunulmazlığınız var, benim yok. Kim kimden hesap soracak hodri meydan, hodri meydan diyelim. Hala gittiğim yerlerde soruyorlar bana ‘Niye bıraktın?’ diye. Bu sorunun yanıtı, Wikileaks belgelerinde çıktı. Belgelerde ‘Hükümette o kadar çok yolsuzluk var ki bir bakan bıkıp usandı istifa etme noktasına geldi’ diyor. O bakanın kim olduğundan bahsetmiyor ama kim olduğu belli! ’Niye bıraktı?’ diye sorarlarsa ‘ABD, okyanus ötesinden öğrendi siz neden hala öğrenemediniz’ diye yanıt verin.”

Haberin Devamı

Abdüllatif Şener, Ovaazatlı seçmenlerinden parisinin belediye başkan adayı Gülten Bayram'a oy vermelerini istedi. Ovaazatlı seçiminin 2011 milletvekili seçimi için de önemli olduğunu belirten Şener, “Sandık başında, bu ülkenin çocuklarının geleceği hakkında karar verirken, derin ve büyük düşünmek gerekiyor. En doğru kararı vermek, vatanperverlik borcunuz ve yükümlülüğünüzdür” diye konuştu.
Abdullatif Şener, konuşmasından sonra beldede halkla sohbet eti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!