Alparslan Arslan, Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Arslan, Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 17:16

BİRİNCİ Ergenekon Davası'nın 165’inci duruşmasında tutuklu sanık Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan, Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istediğini ifade etti.

Duruşmada tanık Hilmi Öztürk’ün ifadesinin alınması sırasında Alparslan Arslan söz aldı. Arslan, "Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istiyorum. Ben devletime bağlılığımı bildiriyorum. Devletimize bağlıyım. Pişmanım, pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum. Devletimizi yıkmak gibi bir amacım yok. Devletin bütün kurumlarına ve insanlarına saygılıyım" dedi.

"İSTERSEN TEK BAŞINA DA DİNLERİZ"

Arslan’ın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Anlatmak istediğin bir şey var mı? İstersen tek başına da dinleriz" dedi. Arslan ise "Başkanım ben devletimize bağlılığımı bildiriyorum" diye konuştu. Bunun üzerine Başkan Şengün "Anlatmak istediğin başka bir şey mi var?" diyerek sorusunu tekrarladı. Alparslan Arslan ise "Rahatsızım başkanım" demesi üzerine Başkan Şengün, Arslan’a yerine oturmasını söyledi.
Duruşma tanık Hilmi Öztürk’ün ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Tanık Hilmi Öztürk'ün ifadesinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün Alparslan Arslan'a Pişmanlık Yasası'ndan yararlanma isteğiyle ilgili tekrar söz verdi. Mahkeme Başkanı Şengün'ün "Söylemek istediğin bir şey mi var? Bir beyanda mı bulunmak istiyorsun?" sorusuna Alparslan Arslan, "İşlediğim suçlardan dolayı bir vatandaş olarak pişmanım" diye yanıt verdi. Bu sözler üzerine Başkan Şengün, Alparslan Arslan'a bildiklerini anlatması konusunda ısrar ederek, "Kendini baskı altında hissediyorsan salonu boşaltalım, dinleyelim seni" dedi. Alparslan Arslan'ın "Öyle bir düşüncem yok. Bütün suçlarımdan dolayı pişmanım. Başka bir şey yok” demesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün Arslan'ı yerine oturttu.
Tanıkların dinlenilmesine ara verildiğini belirten Başkan Şengün duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!