Andımızın kaldırılması için bir karar yok

Güncelleme Tarihi:

Andımızın kaldırılması için bir karar yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 00:00

Konya’da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okullarda söylenen Andımızın kaldırılmasıyla ilgili bir karar bulunmadığını söyledi.

TBMM’de Yurt-Kur yasa tasarısı görüşülürken söz alan ve Milli Eğitim Şurası’nda, andımız ile ilgili alınan karara değinen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın “Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki” dediği hatırlatılan Çubukçu şunları söyledi: “Şûra’da alınmış bir karar yok. Bunun üzerinde bu kadar gürültü ve fırtına koparılması çok anlamlı değil. Andımız, 1937 yılında dönemin milli eğitim bakanı tarafından kaleme alınmış, 12 Eylül ihtilalinde de, ekleme yapılmıştır. Özellikle ilköğretim öğrencileri olmak üzere, okunan bir and ile okula başlama gibi çok da örneği yok dünyada. Bunların hepsi demokratik bir ülkede tartışılabilir. Bunlar öneri olarak sunulabilir. Bu öneriler kabul edilir veya edilmez. Nitekim şurada kabul edilmedi. Nitekim böyle bir tavsiye kararı yok. Dolayısıyla olmayan bir şey üzerinde, bu kadar tartışma yapmayı da, zaman kaybı olarak görüyorum. Eğitim adına konuşacak çok şeyimiz var.”

KPSS yeterli değil

Çubukçu, Mevlana Üniversitesi’nde eğitim fakültesi öğrenci ve öğretim görevlileriyle yaptığı sohbette de “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öğretmen yeterliliklerini ölçme ve değerlendirmede yeterli değil. Bu konuda bir çalışmamız var. Sizler mezun olana kadar bunları düzenleyeceğiz” dedi. Çubukçu, KPSS’nin ÖSS’nin önüne geçtiğinin hatırlatılması üzerine de “Norm kadro açığı 130 bin civarında. Eğitim fakültesinden mezun adayların sayısı yaklaşık 350 bin” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!