Van Gölü'ndeki Adır Adası turizme açılacak

Güncelleme Tarihi:

Van Gölündeki Adır Adası turizme açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 10:47

VAN Gölü'ndeki en büyük ada konumundaki Adır Adası yapılacak iskele ile turizme açılacak. Üzerindeki tarihi Lim Kilisesi ile ‘inanç turizminin' de gözdesi olacak ada, bozulmayan tabiatı ve doğal güzelliğiyle ilgi çekiyor.

Haberin Devamı

Van-Erciş karayolu üzerindeki Adır Köyü'nden tekneyle ulaşımı sağlanan ve 1918 yılından bu yana fazla ziyaret edilmeyen Adır Adası, üzerindeki kilise ve manastırla turizme açılmayı bekliyor. Van'ın turizm kenti olduğunu hatırlatan Van Valisi Münir Karaloğlu, özellikle ‘inanç turizmi' açısından çok önemli mekanlar bulunduğunu bunlardan birinin de Adır Adası olduğunu söyledi. Adır Adası'na tekneyle giden Vali Karaloğlu, adadaki Lim Kilisesi ve manastırında incelemelerde bulundu. Kilise ve manastırın defineciler tarafından tahrip edilmesine tepki gösteren Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

“Burası bölge halkı tarafından ‘Kuşadası' olarak biliniyor. Van Gölü'nün en meşhur adası Akdamar. Ancak en büyük adası ise Adır Adasıdır. Buraya çok ilgisiz kalınmış. Bu kadar güzel bir adanın ıssız haline terk edilmesi yüreğimizi acıtıyor. İnşallah adaya ve kıyı kesmine iskele yaparak bu adamızı da turizme açacağız. İskelelerin tamamlanması ardından öncelikle araştırma kazılarının yapılması gerekiyor. Kazı yapıldıktan sonra restorasyon sürecine girilecek. En azından yapının bir kısmı ayağa kaldırılarak ziyarete açılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!