TBMM önünde YÖK’e protesto

Güncelleme Tarihi:

TBMM önünde YÖK’e protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 15:16

GENÇLİK Federasyonu adındaki bir grup TBMM önünde Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Yüksel Caddesi’nde toplanan grup, buradan Güven Park ve Milli Müdafa Caddesi’nden TBMM Dikmen kapısına yürüdü. Protestocu grup, ‘Halk için, bilim için, halk için eğitim’, ‘Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’a özgürlük’, ‘Parasız eğitim istiyoruz, alacağız’, ‘YÖK’e hayır’, ‘YÖK’e tecrite, paralı eğitime hayır’ yazılı dövizleri taşıyarak YÖK’ü protesto eden sloganlar attı.

Polisin güvenlik tedbirleri arasında TBMM Dikmen kapısına gelen grup adına bir kişi basın açıklaması yaptı. YÖK’ün kuruluş yıldönümü olduğu hatırlatılan grup sözcüsü, “29 yıldır faşizim yönetiyor üniversitelerimizi. Nasıl ki 12 Eylül halka karşı açılan bir savaşın adıysa, 12 Eylül’ün kurumu olan YÖK de öğrenci düşmanlığının adıdır. 29 yıldır değişmemiştir bu gerçek. Demokratik, bilimsel parasız eğitimin önüne her türlü seti çeken, düşünmeyen, sorgulamayan, üretmeyen ve sadece düzenin verdiğini tüketen bir gençlik yaratmaya çalışmıştır YÖK” dedi.

Basın açıklamasının ardından gruptan 3 kişi TBMM’ye girerek BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile görüşmek istediklerini belirtti. Polis, Kaplan’dan randevu almaları gerektiğini söyledi. BDP’li Hasip Kaplan’a telefonla ulaşan polis yetkilileri, grup sözcüsü 3 kişiyi TBMM içine alarak Kaplan ile görüşmelerini sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!