Annesi ikizlerden birini kurtarabildi

Güncelleme Tarihi:

Annesi ikizlerden birini kurtarabildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2010 00:00

KOCAELİ’NDE 5 yaşındaki ikizler Omay ve Miray birbirlerinin fotoğraflarını çekiyordu. Biranda üzerinde bulundukları ahşap köprü çöktü. İki kız derede sürüklenmeye başladı. Anne Berat Özkan İnaltay, suya atladı ve Mirayı yakalamayı başardı. Eşinin yardımıyla kızıyla birlikte kıyıya çıkan genç kadın, Omay’a yetişmedi. Küçük çocuk gözyaşları ve çığlıklar arasında gözden kayboldu. Omay 18 saat boyunca umutla arandı. Ama umutlar bu sabaha karşı söndü. Küçük Omay'ın cesedine bu sabaha karşı ulaşıldı. Anne ve babası yıkıldı. Omay bugün son yolculuğuna uğurlandı. Omay'dan geriye fotoğrafları ve en sevdiği barbi bebeği kaldı.

Haberin Devamı

OMAY İLE MİRAY'I KÖPRÜ AYIRDI

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI - FOTO GALERİ

 

OMAY'IN OYUNCAK BEBEĞİ 

İkiziyle birlikte düştüğü sel sularıyla kabaran derede kaybolan ve cesedi bu sabah bulunan 5 yaşındaki Omay İnaltay'ın cenaze namazı, İzmit'te kent merkezinde Fevziye Camii'nde kılındı.

Cenaze töreninde baba İbrahim Çağdaş İnaltay, eşi Berat Özkan İnaltay, dedesi Halil Özkan, dayısı Eftal Özkan ile diğer yakın akrabaları sinir krizleri geçirdi. Cenaze namazından önce baba İbrahim Çağdaş İnaltay, ölen kızı Omay'ın çok sevdiği oyuncak bebeği elinden bırakmadı.

Anne Berat Özkan İnaltay da eşinin yanına gelerek birlikte tabuta kapanıp gözyaşı döktü. İbrahim Çağdaş İnaltay, eşini teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

İKİZİNİN CENAZESİNİ UZAKTAN İZLEDİ

Omay ile birlikte dereye düşen ve anne babası tarafından son anda kurtarılan ikizlerden Miray da cenaze için cami yakınına getirildi. Küçük Miray, aynı anda doğduğu ve her yere birlikte gittikleri ikizi Omay'ın cenaze namazını ve orada yaşananları bir yakının kucağında uzaktan izledi. Miray'ın yüzünde hala korku ve şaşkınlık dolu bir ifade olduğu gözlendi.

Fevziye Camii'ndeki namazın ardından cenaze toprağa verilmek üzere Alikahya semtindeki mezarlığa götürüldü. Aile fertleri, cenazeyi gazetecilerin takip etmesine izin vermedi. Bu konuda da yakınları ile bazı basın mensupları arasında zaman zaman tartışma oldu.

BİR BABANIN AĞZINDAN...

Acılı baba bugün Facebook sayfasına işte aşağıdaki yazıyı yazdı:

"Bugün ruh ikizim Omay kızımı kaybettim. Baba beceriksiz derdin ya kurtaramadım kızım seni sulardan. Gücüm Miray'a yetti aşkım. Baban ve annen seni çok özlüyor. Ruh ikizim benim. Hayat ağacım herşeyim."

KOCAELİ’nin Karamürsel İlçesi’nin Başdeğirmen Mevkiindeki mesire yerinde dün ahşap köprüden şiddetli yağışların etkisiyle kabaran dere sularına düşen ve ikizi anne ve babası tarafından son anda kurtarılan 5 yaşındaki Omay’ın cesedi, bu sabah bulundu.

Olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıkta dere kanarındaki kum ocağında AKUT ekipleri ile birlikte arama çalışmalarına katılan bir köylü tarafından bulunan Omay’ın cenazesi morga kaldırılırken; baba İbrahim Çağdaş İnaltay’ın paylaşım sitesi Facebook’a, “Bugün ruh ikizim kızım Omay vefat etti. Babası Miray’ı kurtardı ama Omay’ı sulardan alamadı. Özür dilerim kızım, seni çok seviyorum aşkım. Baban beceriksiz” mesajı dikkat çekti.

İzmit'te İngilizce dil kursu sahibi olan İbrahim Çağdaş İnaltay ile eşi Berat Özkan İnaltay, dün 5 yaşındaki ikizleri Omay ve Miray ile birlikte piknik için Karamürsel’in Başdeğirmen mesire yerinde gittiler. Burada kahvaltılarını yapan aile mutlu saatler geçirdi.

Saat 15.30 sıralarında ikizler ellerinde fotoğraf mkinesiyle birbirlerinin fotoğrafını çektirmek için, Başdeğirmen Deresi'nin üzerindeki 5 metrelik ahşap köprüye çıktı. Hemen yakındaki anne ve babasının izlediği ikizlerin çıktığı köprüde başka kişiler de vardı. İkizler fotoğraf çekmeye çalışırken, aşırı yağışların yolaçtığı sel sularının etkisiyle ayaklarının bulunduğu yerde toprağın kaydığı köprü, kabaran sel sularının etkisiyle sol tarafa doğru yattı. Bu sırada birbirlerinin fotoğrafını çeken ikizler Omay ve Miray, yıkılan korkuluklardan dereye düştü.
Olayı görüp suya atlayan anne Berat Özkan İnaltay ile ardından gelen baba İbrahim Çağdaş İnaltay ikizlerden Miray'ı kurtardı, Omay ise kayboldu. Omay’ı bulmak için jandarma, AKUT ekipleri, aile fertleri ve köylüler seferber oldu. Ancak şiddetli yağışlar nedeniyle kabaran ve yer yer yatağından taşan derede, dün gece geç saatlere kadar yapılan aramalar sonuç vermedi. Jandarma ve AKUT ekipleri ile vatandaşlar bu sabah erken saatlerde yeniden arama başlattı. Başdeğirmen Deresi’nin biraz ileride birleştiği Yalakdere’nin İzmit Körfezi’ne döküldüğü Yalova Altınova’daki ağıza da,tedbir olarak ağ gerildi.

Yapılan aramalar sırasında, olay yerinin yaklaşık 200 metre ilerisinde Akçak Köyü civarında dere kenarındaki kum ocağında bir vatandaş cesedi buldu. Jandarma ve yakınlarına haber verilmesi üzerine herkes oraya gitti. Talihsiz Omay’ın cesedi suyun üzerinde bulundu. Omay'ın cesedi Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

FACEBOOKTA DUYGULANDIRAN MESAJ

İbrahim Çağdaş İnaltay’ın paylaşım sitesi Facebook’a yazdıkları da herkesi duygulandırdı. Baba İnaltay’ın iki ayrı yerde yazdığı ve kendisini de beceriksizlikle suçlayın kızından özür dilediği mesajlar şöyle:

 “Bugün ruh ikizim, kızım Omay vefat etti. Babası Miray’ı kurtardı ama Omay’ı sulardan alamadı. Özür dilerim kızım, seni çok seviyorum aşkım. Baban beceriksiz.”

“Ruh ikizim Omay kızımı kaybettim. Baba beceriksiz derdin ya, kurtaramadım kızım seni sulardan. Gücüm Miray’a yetti aşkım. Baban ve annen seni çok özlüyor. Ruh ikizim benim. Hayat ağacım, her şeyim.”

Küçük Omay’ın cenazesinin bugün ikindi vakti İzmit’te Fevziye Camii’nde kılınacak namazın ardından kent mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!