Veli Küçük'ten elektronik kelepçe tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Veli Küçükten elektronik kelepçe tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2010 17:03

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, kendisine elektronik kepçe takılmasına büyük tepki gösterdi ve bu uygulamadan muaf tutulmasını istedi. Küçük tepkisini “Veli Küçük olarak ölünceye kadar Türk askerinin ayağına pranga takma zevkini, emperyalistlere asla vermeyeceğim” sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Birinci Ergenekon davasının 164'üncü duruşmasının talepler bölümünde konuşan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarını Ataşehir'de kendisinin verdiği iddia edilen evle ilgili olarak Osman Yıldırım'a olay yerinde yaptırılan keşfin hiçbir hukuki dayanağı bulunmadığını belirtti.

Tekin, "Amaç, sadece tertibe basın desteği sağlamaktır. O evde Savcı Nihat Taşkın mı vardı? Bombaları Osman Yıldırım'a Nihat Taşkın mı verdi de kendini kurtarmak için olayı benim üzerime yıkmaya çalışıyor. İnsanların özgürlüklerini ellerinden alan kişilerden herşeyi beklerim" diye konuştu.

“GÖRÜŞME BÖYLE YAPILIR"

Tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise iddianamede yer alan bölücü örgüt lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerle ilgili “1988 Mart'ında Pentagon'un PKK senaryosu diye bir yazı yayınlamıştık. Orgeneral Nejdet Üruğ'un evinde Orgeneral Nejdet Öztorun'un da bulunduğu sırada yaptıkları ve teybe kaydedilen bir açıklamayı yazdık" dedi.

Haberin Devamı

Hükümetin Kürt açılımıyla ilgili yaptığı görüşmeleri eleştiren Perinçek, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerin yer aldığı bir kitabı da Mahkeme heyetine sunarak “Görüşme böyle yapılır. görüşmelerden hiçbir zaman pişmanlık duymadım aksine iftihar ediyorum" diye konuştu.

"TUTUKLULUĞUMUN BİNİNCİ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

Yargılanma süresinde çok aksaklık ve yanlışlıkla karşılaştıklarını belirten emekli Tuğgeneral Veli Küçük de, "Bu yanlışlıklardan geri dönülemez. Mahkeme heyetini anlıyorum. Burada oturulması gereken en son yer, sizin şu anda bulunduğunuz yerdir" şeklinde konuştu

Tutukluluğunun bininci gününde olduğunu ifade eden Küçük, "Ne ile suçlandığımı bilmeden olmayan adaletin tecelisini bekliyorum. Burada yargılananların bin günde aile yapıları ve sağlıklarında değişiklikler oldu. Ancak burada yargılanırken hiçbir gün hastayım diye gitmedim gitmeyeceğim de. Bin gündür Tuncay Güney’in ifadesi alınamadı ve bin gündür Osman Yıldırım’ın söylediklerine inanıldı hala inanılıyor" ifadesini kullandı

Haberin Devamı

ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASINA TEPKİ

35 yıldır onuruyla, şerefiyle görev yapmış bir general olduğunu ifade eden Küçük, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, 3 yılı dolan tutukluların elektronik kelepçe takılarak tahliye edilebileceğine ilişkin yasanın Aralık ayında yürürlüğe girebileceği şeklinde açıklamalarını da hatırlatarak, “Beni bu uygulamadan muaf tutun. Ordunun emekli generali ayağında prangayla dolaşmaz. Veli Küçük olarak ölünceye kadar Türk askerinin ayağına pranga takma zevkini, emperyalistlere asla vermeyeceğim" ifadesini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!