‘Yüzyılın sergisi’ Ankara’da açılıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Yüzyılın sergisi’ Ankara’da açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 00:00

Haberin Devamı

Ziraat Bankası’nın sanat koleksiyonu bugün ‘Yüzyılın Sergisi’ adıyla Ankara Cer Modern’de sergilenmeye başlanıyor. Türk resim sanatının modernleşme eğilimlerini ünlü sanatçıların resimlerinin tanıklığında sunmayı hedefleyen sergi 25 Nisan 2011 tarihine kadar açık kalacak.

TARİHİ Cer Binaları’nın Modern Sanatlar Merkezi’ne dönüşümünü gerçekleştiren Cer Modern Sanat Merkezi’nde ‘Ziraat Bankası Yüzyılın Sergisi’ açılıyor.
Türk resim sanatının modernleşme eğilimlerini ünlü sanatçıların resimlerinin tanıklığında yeni bir bakış açısı sunmayı hedefleyen ‘Yüzyılın Sergisi’, aynı zamanda uzun yılların kararlılığıyla bir araya getirilmiş Ziraat Bankası Koleksiyonun da öyküsünü anlatıyor.
Osmanlı Sarayı’nın resim sanatıyla tanışmasının gerçekleşmesi, Türk sanatçılarının çağdaş sanat hareketleriyle Paris’te yüz yüze gelmeleri, Cumhuriyet ülküsünün hedefi olan modernizmi algılaması ve çağdaş kavramının izinde ”izm”lerle ilerlemesi modern Türk resim ustalarının eserleriyle anlatıyor.
147 yıllık koleksiyon
Ziraat Bankası, serginin yanı sıra hazırladığı kitapla da resim sanatının 250 yıllık geçmişini gözler önüne seriyor. 147 yıllık geçmişe dayanan bir koleksiyona sahip olan Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Can Akın Çağlar kitapta yer alan önsözde; “Ziraat Bankası sosyal sorumluluk duygusu ve toplumsal paylaşım ruhu ile hareket ederek, kültürel ve sanatsal alanlara kararlılıkla desteğini sürdüren, kültür ve sanat birikiminin geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük etmeye karalıdır” diyor.
Serginin küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Kıymet Giray aynı zamanda kitabı da hazırlayan isim.

Haberin Devamı

Patricia Barber’dan iki konser
GÜNÜMÜZÜN en iyi kadın vokallerinden biri olarak kabul edilen Patricia Barber, bugün ve yarın Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında İstanbul Jazz Center’da olacak. Modern caz müziğinde çığır açan şarkıları ve olağanüstü piyano tekniği ile Barber, unutulmaz bir sahne performansı sunuyor. www.istanbuljazz.com

Meral Tamer kitabını imzalıyor
HER ay bir yazarı ağırlayacak olan İstinyePark Book Club’ın ilk konuğu, “Aşkolsun Kanser!” kitabının yazarı, 36 yıllık gazeteci Meral Tamer. 27 Ekim Çarşamba günü İstinyePark CafeNero önünde saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek söyleşi öncesinde Meral Tamer, okurlarına kitabını imzalayacak.

Haberin Devamı

Modern Kama Sutra
TÜM dünyada “Hint Sevişme Sanatı” diye bilinen ama gerçekte bir yaşam rehberi olan Kama Sutra’nın modern versiyonu çıkıyor. 3’üncü yüzyılda Hintli bilge Vatsyayana tarafından yazıldığı sanılan Kama Sutra’nın güncellenmiş versiyonu “Modern Erkek ve Kadının Yaşam Biçimi Rehberi” adıyla yayınlanacak. Hintli bilgin A. N. D. Haksar tarafından hazırlanan yeni kitapta orijinalindeki gibi erotik çizimler yerine “aşk ve ilişkileri her yönüyle kapsayan” metinler yer alacak. Kitaptaki bazı bölüm başlıları şöyle:  “Neden kadının isteği söner”, “Uzak durulacak kızlar”, “Kolay kadınlar”, “Erkekten nasıl kurtulunur”.  ? DIŞ HABERLER

Ünlü yazar Austen’a editörü yardım etmiş
İNGİLİZ edebiyatının en başarılı isimlerinden olan Jane Austen’ın (1775-1817) imla ve dilbilgisinin çok zayıf olduğu iddia edildi. Oxford Üniversitesi’nde edebiyat profesörü olan Kathryn Sutherland, yazarın basılmamış 1100 el yazması çalışmasını inceledi. Sutherland inceleme sonunda Austen’ın kardeşi Henry’nin “Herşey onun kaleminden çıktı” sözünün doğru olmadığı sonucuna vardı. Kusursuz ve seçkin bir yazı biçemine sahip olan yazarın el yazmalarında kararsız, değişken ifadeler ve birçok dil yanlışlığına rastlandı. Profesör Sutherland, Austen’ın hatalarının büyük ölçüde editörü William Gifford tarafından düzeltildiğini kaydetti. İngiliz yazarın ‘Akıl ve Tutku’, ‘Aşk ve Gurur’, ‘Emma’ gibi birçok eseri Türkçe’ye çevrildi. ? DIŞ HABERLER

Haberin Devamı

Ud Festivali başlıyor
İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği imzasını taşıyan ‘Yorgo Bacanos İstanbul Uluslararası Ud Festivali’ bugün başlıyor. 31 Ekim tarihine kadar Sepetçiler Kasrı’nda devam edecek festivalde atölye çalışmaları, seminerler, konserler ve resitaller gerçekleştirilecek. Osmanlı-Türk musiki geleneğinin İstanbul’dan yetiştirdiği ve Türkiye’nin Cumhuriyet dönemine de iz bırakmış büyük virtüozlardan biri olan Yorgo Bacanos’un anısına armağan edilen festival, dünya üzerindeki önde gelen udiler kadar, ülke içindeki her kuşaktan udileri, udun tarih boyu değişmeyen merkezi konumundaki İstanbul’da bir araya getirecek. Tüm etkinlikler ücretsiz. www.istanbuludfestivali.com

Haberin Devamı

Osmanlı kostümleri açık artırmada
Arzu Çakır MORİN / PARİS
18’İNCİ yüzyıl Osmanlı kostümlerini anlatan sulu ve guaj boya resimlerin olduğu belgesel bir kitap, Paris’te açık artırmayla satılacak. Fransa’nın en eski müzayede firmaların biri olan Artcurial tarafından koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak olan eser, içinde Türk bayrağının ilk tasarımlarından birisi de yer aldığı için tarihi önem de taşıyor. Firma, kitabın satışından birkaç yüz bin Euro’luk gelir bekliyor. Dünyada dört kopyası bulunan eserin kopyalarından biri Topkapı Sarayı, bir diğeri İstanbul Üniversitesi, sonuncusu da Koç Vakfı’na ait. Satış 1 Aralık’ta Dassault Otel’de düzenlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!