“Örümcek Ağı”nın aranan mahkumu yakalandı

Güncelleme Tarihi:

“Örümcek Ağı”nın aranan mahkumu yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 13:04

ÖRÜMCEK Ağı Operasyonu'ndan sonra açılan davada hakkında 110 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası verilen Yücel Atabay, Kemerburgaz’daki villasında yakalandı. İnfaz kanunu indirimlerinin ardından 20 yıl cezaevinde kalacağı belirtilen Yücel Atabay’la birlikte aynı davanın sanıklarından Erol Maks Kohen, Ahmet Züberkan Arıkan ve Nail Tahsildaroğlu hakkında da 110’ar yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

2001 yılında polis, hayali ihracaat yapan çeteye operasyon düzenlemişti. Hayali ihracata birçok emniyet müdürünün de adının karıştığı belirlenmişti. Şüpheliler Erol Maks Kohen, Ahmet Züberkan Arıkan, Nail Tahsildaroğlu ve Yücel Atabay 37 kez evrakta sahtecilik suçunu işledikleri gerekçesiyle 110 yıl 8’er ay hapse mahkum edilmişti. Kohen, Arıkan, Tahsildaroğlu ve Atabay hakkında dolandırıcılık ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından açılan kamu davalarının ise zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verilmişti. Kararın temyiz edilmesi üzerine yaklaşık 150 çuval tutan dosyayı görüşen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı.

ŞİMDİ BEN BİTTİM

Yücel Atalay hakkında 16 Haziran 2010'da yakalama kararı çıkarıldı. Aramalara başlayan İnfaz Büro Amirliği polisleri, Yücel Atabay’ın Kemerburgaz, Göktürk Köyü'nde villasında kaldığını tespit etti. Polis bir süredir takip ettiği villaya bu sabaha karşı baskın düzenledi. Villada yakalanan Yücel Atabay gözaltına alındı. Kendisini yakalayan polislere “Şimdi ben bittim. Yıllarca cezaevinde kalacağım” diye bağırarak saldırmaya çalışan Yücel Atabay, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İnfaz Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan Yücel Atabay, cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!