Kamusal alanı tartışırız

Güncelleme Tarihi:

Kamusal alanı tartışırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 00:52

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, türban konusuyla ilgili TBMM’de grubu olan partilerle yapılacak müzakerelerde konunun çeşitli yönleriyle ele alınacağını belirterek, “Kamusal alan neresidir, neresi değildir, bunların hepsinin görüşmelerde müzakeresi yapılır, gerekli adım atılır” dedi. Erdoğan, dün Finlandiya’ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türban demeyelim

Erdoğan, türban konusuyla ilgili bugün grup başkanvekilleri arasında görüşmeler olacağı hatırlatılarak, “Siz ne düşünüyorsunuz, Türkiye bu sorunu çözmeye yakın mı?” sorusu üzerine de, “Önce tabii ‘başörtüsü’ diyelim şuna, ‘türban’ demeyelim” şeklinde konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetin bu konuda en önemli kurumu biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda geçmişte çalışmaları vardır, yeni çalışmalar yapar ve işin bir defa inanç boyutunu ortaya çıkarmak lazım. İnanç boyutu ortaya çıktığı zaman yani bu başörtüsünü örtenler inancı nedeniyle mi örtüyor, siyaseten mi örtüyor, başka nedenlerle mi örtüyor, bunlar ortaya çıkacaktır.”

Kamusal alanın Türkiye’nin gündemine ne zaman girdiğine bakıldığında 7 yıl öncesinin görüleceğini ifade eden Erdoğan, şöyle dedi: “7 yıldan önce Türkiye’de bu konuyla ilgili ‘kamusal alan’ diye bir ifade hiçbir zaman kullanılmamıştır. Daha sonra gündeme girmiş ve bu konu tartışılmaya başlanmıştır. Kamusal alan neresidir, neresi değildir, bunların hepsinin bu görüşmelerde müzakeresi yapılır, gerekli adım atılır. Özgürlükler nereye kadar var, bunun sınırı nedir, bunların hepsi tartışılır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!