Şampiyona utandıran borç

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona utandıran borç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2010 00:00

Yürüme engelli milli atlet Ömer Çantay, 5 yıldır Avrasya Maratonu Engelli Erkekler dalının birinciliğini kimseye bırakmıyor. Devletin sakatlık maaşını geri istemesiyle sıkıntılı günler geçiren 30 madalya sahibi Çantay, madalyalarını bile satmayı düşünüyor.

ADANALI bir çiftçinin oğlu olan Ömer Çantay, bir yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüyemedi. Türkiye Engelliler Milli Takımı’na seçildi. Devletten üç ayda bir sakatlık maaşı alıyordu. Evlenince, babası eşinin de sağlık güvencesinden yararlanması için Çantay’a tarım işçisi sigortası yaptı. Ömer Çantay, 2008’de İstanbul’da bir ilçe belediyesinin spor kulübünde 900 lira maaşla sözleşmeli olarak işe girdi.

‘Hollanda’yı reddettim’

Ömer Çantay, geçtiğimiz hafta İstanbul 3’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi’nden bir çağrı pusulası aldı. Hazine avukatları, Bağ-Kur’da kaydı olduğu için haksız yere aldığını iddia ettikleri sakatlık maaşlarını geri almak için Çantay’a dava açmıştı. 2 bin 681 lira tutan toplam maaşı 4 bin 21 lira olarak geri istiyorlardı. Ömer Çantay şunları anlattı: “2005’te İspanya’da 1500 metrede, Türkiye rekoru kırdım. Hollanda vatandaşı olmayı bile kabul etmedim. Beklediğim biraz daha destekti. Engelli sporculara bir maaş bağlandı. ‘Sen otuz yaşını geçmişsin’ deyip kestiler. Madalyalarımı satıp devlete olan borcumu ödeyeceğim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!