Sosyal Hizmetler'deki iddialara inceleme

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Hizmetlerdeki iddialara inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 19:32

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Dr. Ergün Demir'in, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne aktarılan yardımların amacı dışında kullanılıp örtülü ödenek oluşturulduğu, engelli, yaşlı ve korunmaya muhtaç çocukların hizmeti için tahsis edilen aracın da ‘makam aracı’ olarak kullanıldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Dr. Demir, önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek SÇHEK Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nin yaptığı uygulamaların mevzuata aykırı ve denetimsiz olduğunu ileri sürmüştü. Dr. Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal hizmet kuruluşlarıyla madde bağımlısı çocuklara hizmet veren kuruluşların personel ihtiyaçlarının giderilmesi için her ay ayrılan 50 bin liralık kaynağın da ‘örtülü ödenek’ olarak kullanıldığını iddia etmişti. İl Özel İdare'nin sosyal hizmetlerde kullanılması için alıp kuruma tahsis ettiği 35 ZE 333 plakalı binek otomobilin ‘makam aracı’ olarak kullanıldığını da öne süren Demir, usulsüzlük yapıldığını ihbar etmiş, gereğinin yapılmasını istemişti.

Nitekim, bu iddiaların medyada yer almasının ardından Valilik tarafından inceleme başlatıldığı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş'ın şehir dışında görevli olduğu, yerine müdür yardımcılarının vekalet ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!