Gamze'nin yeni hayali

Güncelleme Tarihi:

Gamzenin yeni hayali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2010 00:00

16 yaşındaki Mert A.’nın kullandığı kamyonetin çarpmasıyla sol bacağını kaybeden 14 yaşındaki Gamze Gültepe, hayata sımsıkı sarıldı. Kendisi için ağlayan annesini bile teselli eden Gamze’nin hayali psikiyatrist olup kazalarda sakat kalan gençleri hayata bağlamak.

EESENLER’deki Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Gamze Gültepe (14), okulun açıldığı gün evine dönerken, ehliyetsiz sürücü Mert A.’nın (16) kullandığı kamyonetin çarpması sonucu ağır yar alandı, sol bacağını kaybetti. Kazadan sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gamze Gültepe, 7 gün yoğun bakım servisinde yaşam savaşı verdi. Doktorlar, Gamze için pek de umutlu konuşmuyordu. Ancak Gamze Gültepe, verdiği savaşı kazandı ve hayata sımsıkı sarıldı.

‘Ağlama anne, koşacağım’

Gamze Gültepe’ye, bacağının koptuğu, kazadan 7 gün sonra doktorları ve ailesi tarafından güçlükle söylenebildi. Bacağını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan
/images/100/0x0/55ea97e4f018fbb8f88a1c70
Gamze Gültepe, yine de çok güçlü durdu. Ağlayarak odaya giren annesine, “Ağlama anne. Bana bacak takacaklar. Eskisi gibi yürüyüp koşabileceğim. İstediğim ayakkabıları giyebileceğim” diyerek destek verdi. Doktorları ile şakalaşıp gülücükler saçan Gamze, geleceğe umutlu baktığını söylüyor.

Sadece iki dersi hatırlıyor

Yoğun bakımda kaldığı üçüncü günde kısa bir süre uyandığını hatırladığını söyleyen Gamze Gültepe, “Okulun sadece ilk iki dersini hatırlıyorum. Daha sonraki dersleri, kaza anını ve kazadan sonrasını hiç hatırlamıyorum. Bir ara uyandım. Bacağımdaki yaralar çok acıyordu. Hepsinin rüya olduğunu zannettim. Sonra tekrar bayılmışım” dedi.

‘Bacağım mı koptu?’

Gamze Gültepe, başkalarının da kendisi gibi acı çekmemesi için ehliyetsiz çocukların araba kullanmasına izin verilmemesini isteyerek, “Bana bacağımın koptuğunu söylediklerinde çok şaşırdım. Söylediklerinde inanamadım. Kazadan önce, konservatuvara gidip oyuncu olmak istiyordum. Ama şimdi 4 tane psikiyatristim var. Ben de onlar gibi olmak istiyorum. Benim gibi kaza geçiren gençlere destek olmak, hayata tutunmalarını sağlamak istiyorum” diye konuştu.

Bacağımı ablama versem olur mu

AYNI kazada yaralanan Leyla Gültepe’nin sağ ayağında kırık, Gizem Gültepe’nin ise ayağında çatlak ve kalçasında çıkık var. Tedavilerinin ardından taburcu edilen anne-kız, evlerinde dinleniyor. Ablasının bacağının koptuğunu öğrenen Gizem Gültepe’nin söyledikleri herkesin içini acıtmış. Gizem Gültepe, annesine, “Bacaklarımı ablama versem olur mu?” diye sordu. Annesi, “O zaman senin bacakların olmayacak” dediğinde ise “Ben takma ayaklarla yürürüm” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!