16 yaşındaki Meryem okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaki Meryem okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:29

ADANA’da babası Osman Kaplan tarafından, 16 yaşına kadar hiç okula gönderilmeyip evlendirilmek istenen Meryem Kaplan, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası kapsamında, Valilik yetkililerinin de araya girmesi ile bugün okula kazandırıldı.

Haberin Devamı

MERYEM'İN YIKILDIĞI AN...TIKLAYIN...

Çoğunluğu Güneydoğu ve Doğu Anadoludan göç eden ailelerin çocuklarının yaşadığı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır, Meryem Kaplan’ın babasını dini inançları nedeniyle ikna etmekte zorlandıklarını söyledi. Bahadır, “Meryem’in babası kızını evlendireceğini söyleyip okula göndermek istemedi. Önce annesini ardından da babasını iki kez evlerinde ziyaret edip sonunda ikna ettik. Babasını dini telkinlerde bulunarak, güçlüklü ikna edebildik. Babası son görüşmemizde ‘Ben hiç bir şeye karışmıyorum. Kızım size emanet’ dedi” diye konuştu.

Bu sabah okula gelen Meryem’in bir anda bilinmeyen bir nedenle okumaktan vazgeçtiğini söylemesi üzerine devreye giren Vali İlhan Atış; Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar’ı görevlendirdi. Okula gelen yetkililer, Meryem ile 13 yaşındaki amcasının kızı Ayşe ile uzun bir görüşme yapıp okula kayıtlarını gerçekleştirdi. İl yöneticileri, Meryem’e sembolik okul üniforması hediye etti. Üniformayı alan Meryem, Milli Eğitim Müdürü Gülsar’ın elini öptü. Gülsar’ın, “Üniversitesiye gidersen, ne olmak istiyorsun?” sorusuna, Meryem, “En çok doktor olmayı istiyorum ama ben o kadar okuyamam” dedi.

Haberin Devamı

AKŞAM OKULUNA GİDECEK

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Meryem’in okuma yazması olduğu için 180 saat akşam okuluna gideceğini belirterek, “Okuma yazması var. Kitap okuyabiliyor. Birinci derecede okuma yazma belgesi vereceğiz. Ondan sonra Halk Eğitim Merkezi’ne alacağız. Burada 180 saat eğitim aldıktan sonra, orta öğretim için açık öğretime alınacak. 3 yıl sonunda İlköğretim belgesi verilecek” dedi. Gülsar, Meryem gibi amcasının kızı 13 yaşındaki Ayşe Kaplan’ın da okula kazandırıldığını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!