16 Mart davasında Korkut Özal ismi

Güncelleme Tarihi:

16 Mart davasında Korkut Özal ismi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

20 yıl önceki 16 Mart katliamı davasında sonuca bir türlü ulaşılamıyor. Davanın dünkü duruşmasında, katliamı gerçekleştirenlerin sığındığı apartmanda Korkut Özal'ın oturduğu iddia edildi.

16 Mart katliamı davası bir kez daha müdahil avukatlarının isyanına sahne oldu. Avukat Cem Alptekin ve arkadaşları Emniyet'ten, idari ve bürokratik engellerden yakınarak ‘‘Üç yılda aldığımız yol bir arpa boyu’’ dedi. Bu arada 20 yıl önceki olayı gerçekleştiren saldırganların kaçarak sığındıkları öne sürülen Laleli'deki Hilal Apartmanı'nda o dönem Korkut Özal'ın da oturduğu iddia edildi. Apartman sakinlerinden tanık Sezai Bostancı, ‘‘O zaman Korkut Özal da apartmanımızda oturuyordu. Daha çok Ankara'da kaldığı için binada herhangi bir koruma önlemi yoktu. Korkut Özal daha sonra İçişleri Bakanı olduktan sonra dairesini Kapalıçarşı'da Mehmet adlı kuyumcuya satarak taşındı’’ dedi. Sözkonusu apartmanın üst katındaki bekar evinde katliam faili kişilerin oturduğu öne sürülüyordu.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmaya gıyabı tutuklu sanık, polislikten atılma Mustafa Doğan ile tutuksuz Özgün Koç yine gelmediler. Müdahil avukatların hazır bulunduğu duruşmada, katliam faillerinin kaçarak sığındığı öne sürülen apartman sakinlerinden Sezai Bostancı tanık olarak dinlendi. Tanık Bostancı, mahkemenin olay tarihinde binada kimlerin oturduğunu sorması üzerine ‘‘Ben de Hilal Apartmanı'ndan 10 yıl önce taşındım. Tüm komşular da taşınmış durumda. Onların şimdi nerede olduklarını bilmiyorum’’ dedi. Bostancı, müdahil avukatların saldırganların oturduğu öne sürülen, apartmanın en üst katındaki bekâr eviyle ilgili soruyu ise ‘‘Bekâr öğrencilerin oturup oturmadığını hatırlamıyorum’’ diye yanıtladı.

Avukat Cem Alptekin ile diğer müdahil avukatlar bir kez daha tutuksuz Özgün Koç'un tutuklanmasını istediler. Mahkeme bu istemi kabul etmedi. Katliamda kullanıldığı öne sürülen TNT kalıplarının 3. Ordu Komutanlığı'ndan bir kez daha sorulması kararlaştırıldı. Duruşma, olayda ihmali oldukları gerekçesiyle yargılanan, dönemin üst düzey emniyet görevlilerinin avukatı Hüseyin Yarsuvat ile diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!