16. kattan gelen ölüm

Güncelleme Tarihi:

16. kattan gelen ölüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2001 01:54

Ataşehir'de hidroliği boşalan vinç, kepçesinde 16'ncı katın camını silen ve altında temizlik malzemelerini hazırlayan iki temizlik görevlisinin ölümüne neden oldu.

Ünter Temizlik Grubu'nda temizlik işçisi olarak görev yapan Ülkan Ferdi Akdeniz ve Enver Yılmaz, dün sabah 09.00 sıralarında Gardenya 7 Bloku'nu temizlemek için Ataşehir'e geldiler. 20 yaşındaki Akdeniz, Boytem Dış Cephe Temizleme Firması'ndan kiralanan Mehmet Emin Kara'nın kullandığı vincin kepçesine çıkarken, Yılmaz da aşağıda kalarak malzemeleri hazırlamaya başladı.

Savurdu, ezdi

Ülkan Ferdi Akdeniz, 16'ncı katın camlarını sildiği sırada birden vinç hidroliği boşaldı. Pazar sabahı, 50 metre yüksekte cam silerek yaşamını kazanmaya çalışan Akdeniz, basıncı sıfıra inen vinç kolu hızla düşünce ölüme uçtu. Tonlarca ağırlığındaki vinç kolu, aşağıda, aracın yanı başında temizlik malzemelerini hazırlayan 31 yaşındaki Enver Yılmaz'ı da feci şekilde ezerek öldürdü.

Araçla çekildi

Enver Yılmaz'ı ezen vinç kolu, çevreden yardıma koşanların tüm gayretlerine rağmen cesedin üzerinden kaldırılamadı. Vinç kolu, daha sonra itfaiye aracıyla çekildi. Ülkan Ferdi Akdeniz ve Enver Yılmaz'ın cesetleri, Haydarpaşa Numune Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Yakınları perişan oldu

Korkunç kazayı haber alınca Gardenya Sitesi'ne koşan Enver Yılmaz'ın ablası ve yakınları sinir krizi geçirdiler. Vinç operatörü Mehmet Emin Kara ve şirket yetkilisi Halime Apaydın, olayla ilgili olarak ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!