16 ilde Ergenekon operasyonu

Güncelleme Tarihi:

16 ilde Ergenekon operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 09:03

Ergenekon soruşturması kapsamında 16 ilde operasyon yapılıyor. Şu ana toplam 40 kişi gözaltına alınmıştı ancak Sivas'ta bir kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltındaki 39 kişiden 17'si özel harekat dairesinde görevli polis, 2'si astsubay, 3'ü teğmen, 2'si dernek başkanı, 7'si gazeteci, 2'si öğretim görevlisi ve 5'i de sendikacı.

Haberin Devamı

Türk Metal Sendikası'nda arama / Foto Galeri

Erhan Göksel gözaltında / Foto Galeri

Mustafa Özbek böyle gözaltına alındı / Foto Galeri

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/biri_isterseee.jpgErgenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda 39 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis ve askerlerin Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Şahin de bir önceki dalgada gözaltına alınmıştı.

İşte operasyonun yapıldığı iller:

ANKARA: Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in adı ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç ve Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

ANTALYA: Bir emniyet amiri Servet Kaynak ve polis memuru Fahri Süslü. Özel Harekat Şubesi Müdür Yardımcısı Servet Kaynak'ın 9 Kasım 2005'te Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Umut Kitabevi'nin bombalanması olayı sırasında Şemdinli Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptığı, 1.5 yıl önce Antalya'ya tayin edildiği öğrenildi.

TOKAT: Özel Harekat'ta görev yapan Murat Çavdar

ISPARTA: Eğirdir'deki Dağ ve Komando Okulu'nda görevli bir albayın evi arandı. Uluborlu Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Hüseyin Çoban ise aranıyor.

KAHRAMANMARAŞ: Özel Harekat Şubesi'nde görevli 3 polis

HATAY: Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir komiser ve iki polis memuru

ŞIRNAK: Şırnak merkezde görev yapan Üsteğmen Melih Yüksel, Cizre İlçesi'nde görevli bir astsubay ve Beytüşşebap İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan özel harekatçı bir polis memuru

IĞDIR: Özel Harekat Dairesi'nde görevli bir polis

ELAZIĞ: Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek

Haberin Devamı

İSTANBUL: Koruma Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Kenan Temur, Tuzla Piyade Okulu'nda görevli Jandarma Teğmen Onur Özdemir, Jandarma Teğmen Cihan Arık ve gazeteci Ünal İnanç.

 

SİVAS: Sivas'ta aralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlileri ve yerel gazetecilerin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. . İlk etapta 10 kişi gözaltına alınırken, bunlardan biri ilk ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasında Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feridun Hürmüzlü, Öğretim Görevlisi Ali Tatar, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya, 'Sivasmit' isimli internet sitesinin sahibi gazeci Mehmet Bakır, Harun İncesulu, Murat Bişkin, Soner Tozkoparan, Celal Akpolat ve Hüseyin İncesulu var

 

Haberin Devamı

HAKKARİ: Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi'nde 2 kişi.

 

VAN: Başkale'de 1 özel harekatçı.

 

SİİRT: Bir astsubay

 

İZMİR: Şırnak'ta Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'nde görevli ve İzmir Foça'da bulunan bir teğmen

 

BURSA: “Ergenekon” soruşturması kapsamında Şırnak'ta gözaltına alınan üsteğmenin Bursa'nın İznik ilçesinde annesine ait olan evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı.

Evde bulunan yaklaşık 15 CD'ye el konulduğu, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

16 ilde Ergenekon operasyonu

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/unal_banner.gifhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ergenekon_arama.gif

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!