Ş.Urfa Belediye Başkanı SP'den istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Ş.Urfa Belediye Başkanı SPden istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 12:29

Şanlıurfa'da SP il ve 10 ilçe yönetim kurulu ile 4 belediye başkanı istifa ederek, Numan Kurtulmuş’un yeni oluşumunda yer aldıklarını açıkladı. SP’den istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, parti tabanının yüzde 95’inin Numan Kurtulmuş’un yanında yer alacağını savundu.

Haberin Devamı

SP İl Başkanı Mehmet Kayacan, beraberinde partili belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanları, eski milletvekilleri Niyazi Yanmaz ve Ahmet Kırvar ile birlikte Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında SP'den istifa ettiklerini açıkladı. Kayacan, istifa eden Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da SP’de aktif görev alan ve gönül verenlerin yüzde 95’inin yanlarında yer aldığını açıklayan Kayacan şöyle konuştu:
“Biz istememize rağmen bugün yol ayrımına gelmiş bulunuyoruz. Sayın Erbakan ile de birçok kez görüştük ama sonuç alamadık. Bunun üzerine bizler de Numan Bey ile devam etme kararı aldık. Biz büyüklerimizden çok şey gördük ve siyasette bu noktaya geldik ama, bugün istemediğimiz bir şekilde çatılarımızı ayırıyoruz. Biz bundan sonra da kimseye saygısızlık yapmayacağız. Ben inanıyorum ki bu uzun sürecek bir ayrılık değil, kısa süre sonra diğer arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Çünkü, biz milli görüşten kopmuyoruz. Yine milli görüşü, farklı yöntemlerle temsil edeceğiz ve kısa süre sonra diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla yeniden hep birlikte olacağız.”

Haberin Devamı

FAKIBABA: KURTULMUŞ'UN YANINDAYIZ

Kayacan’ın ardından konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, yerel seçimler sürecinde SP’ye katıldığını hatırlatarak şöyle dedi:
“Saadet Partisi ile çok güzel çalışmalar yaptık, ben mutluydum, Ama kader buraya kadarmış. Şimdi geldiğimiz süreç bizi ayrılık noktasına getirdi. İstifamız, tamamen genel başkanımız Numan Kurtulmuş’un yanında olduğumuzun ifadesidir. Türkiye’de Saadet Partisi’nin tabanının yüzde 95’inin de yeni oluşumda yer alacağına ben yürekten inanıyorum.”

SİVAS İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Halil İbrahim Karademir ile il ve ilçe teşkilatından bazı yöneticiler istifa etti.

14 aydır İl başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Karademir, şunları söyledi:
“40 yıldır 'önce ahlak ve maneviyat' diyerek çıktığımız bu yolda, 11 Temmuz kongresinden sonra ahlaki ve manevi değerlerimize uygun olmayan bir süreç yaşanmış, gönüller kırılmış, tamiri zor olan yaralar açılmıştır. Herkes aklıselim hareket etmesi gerekirken, nefisler öne çıkmış ve bu sürecin hızlanmasını sağlamıştır. Kongreden sonraki talihsiz açıklamalar, iftarda yaşanan fiziki ve sözlü saldırılar, partimize karşı açılan davalar ve kayyum atanması, artık beraber yürüme şansı bırakmamıştır.”

Haberin Devamı

NEVŞEHİR MERKEZ İLÇE BAŞKANI KOÇAK İSTİFA ETTİ

SP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Mustafa Koçak, partisinden istifa etti.

Koçak, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 17 aydır yürütmekte olduğu görevinden ve partisinden istifa ettiğini söyledi.

TEKİRDAĞ'DA TOPLU İSTİFA

Tekirdağ’da SP il, 8 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle 500 parti üyesi toplu halde istifa ederek, Numan Kurtulmuş'un yeni oluşumunda yer aldıklarını açıkladı.

KIRŞEHİR:

Kırşehir İl Başkanı Fazıl Atak, yaptığı yazılı açıklamada, teşkilat içinde kendilerine benzemedikleri için çalışmalarına müsaade etmeyen, köstekleyen bir gurup olduğunu öne sürdü.

Kendi siyasi tabanlarına 'bize itaat edeceksiniz' diye baskı ve zulüm yapmadıklarını, Harun gibi gelip, Karun gibi zenginleşmediklerini savunan Atak, siyaseti geçim ve zenginleşme aracı olarak görmediklerini söyledi. siyaseti insanlığa hizmet olarak gördüklerini belirten Atak, dini siyasete alet etmediklerini de kaydetti.

Haberin Devamı

Atak, “Göreve geldiğim günden bu yana canla başla çalıştığım partimden ve il başkanlığından yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte istifa ediyorum. Bundan sonraki siyasi hayatıma Sayın Numan Kurtulmuş'un liderliğindeki oluşumda devam edeceğim.”

ADANA:

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil de partisinden istifa etti. Cengil,  yaklaşık 7 yıl il başkanlığı görevinde bulunduğunu, partinin kurucular kurulu arasında yer aldığını ve GİK üyesi olduğunu belirtti.

SİİRT:

Siirt İl Başkanı Abdüllatif Evin de “Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandıklarını” belirterek il ve ilçe yöneticileri olarak istifa kararı aldıklarını açıkladı.

ESKİŞEHİR

Haberin Devamı

SP İl ve 13 ilçe yönetimi istifa etti. SP İl Başkanı Mustafa Özkan, “Daha fazla kavgaya, daha fazla çatışmaya vesile olmamak için istifa ediyoruz” dedi.

BATMAN

SP üst kurul delegesi Osman Bağaç, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Kozluk SP İlçe Başkanı Tekin Aydın, Hasankeyf İlçe Başkanı Ömer Güzel, Beşiri İlçe Başkanı Hüsnü Çiftçi ve beldelerdeki bazı partililer SP’den ayrıldıklarını açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!