Hanefi Avcı yazılı açıklama yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hanefi Avcı yazılı açıklama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 15:13

Devrimci Karagah örgütüne yardım ettiği ileri sürülen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bugün Ankara'da gözaltına alınmadan önce bazı basın mensuplarına yazılı açıklama gönderdi.

Haberin Devamı

Hakkındaki iddiaların bir cemaat operasyonu olduğunu öne süren Hanefi Avcı, "Zorla götürürüler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem" dedi.

Yazılı açıklamasına , "Kitaptan sonra ne oldu..." diye başlayan Hanefi Avcı, kitapla ilgili olarak hakkında 8 ayrı soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 6’sının kitap içeriğini suç kabul eden soruşturmalar olduğunu, ikisinin ise izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesi ile yürütülen soruşmalar olduğunu ifade etti.

BAZI BASIN KURUMLARI KİTABIMLA İLGİLİ HABERLERİ GÖRMEZDEN GELDİ
Kendi şikayetlerinin ve iddialarının değil, hala kendisinin soruşturulduğunu, bazı basın organlarının kitapla ilgili yapılan haberleri görmezden geldiğini ifade eden Hanefi Avcı, hazırlanmış haberlerin geri çekildiğini, bazı yazarlara rica edilerek yazmamasının istendiğini, bazı programların planlanmasına rağmen yayından kaldırıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Hanefi Avcı, "Sebepleri soruşturulduğunda tahmin edildiği gibi öyle idarenin baskısı, vergi cezası v.s değil patronlarının her an bazı davaların numaralı sanığı yapılıp hukuk adına hukuksuzluğa muhatap olma kaygısu olduğu, insanlara numarayı da cemaatin adliye ve polis içerisindeki unsurlarının verdiğini bilmelerinden kaynaklandığını öğrendim" dedi.

KANUNSUZ DİNLEMELERE İLİŞKİN YAZILI MÜRACATIM OLMASINA RAĞMEN DENETİM YAPILMADI
Kanunsuz dinlememeler konusunda yaptığı yazılı müracaatlara rağmen denetim yapılmadığını öne süren Hanefi Avcı, şunları söyledi:
"Soruşturma açılmadı ancak kitabım yayınlanınca adalet müfettişlerinin yaptığı kısa araştırmada 9 ay sonunda da olsa iddialarıma uygun olarak hukuka aykırı olarak İMEİ numarası üzerinde yapılan dinleme ile ilgili olarak İstanbul İstihbarat Şubesi'nce İstanbul özel yetkili mahkeme hakiminden alınma 2009/1860 sayılı kararla dinleme yaptıkları tesbit edilmiştir. Benim iddiam yalnız benim veya bir iki değil binlerce telefon bu veya benzeri şekilde kanunsuz şekilde dinlendiğidir. Kitabımda bu şekilde dinlenen örnek numara ve isimleri de verdim. Bu şekilde suçları sabitlenen cemaat yapısı suçlarını örtmek, yapılan dinlemeleri sanki hukuka uygun yapılıyormuş gibi göstermek için arayışa girmiş ve son yapılan tahkikatta Devrimci Karargah örgütü ile olayla irtibatlandırmaya çalışmaktadırlar. Bu suretle hukuksuz yaptıkları dinlemeleri sanki kanuni bir sebep varmış gibi göstererek gizlemeye çalışmaktadırlar, hukuk adına hukuksuzluk, adalet adına adaletsizlik, polis ve savcı tarafından suçluları saklamaya davacı ve tanıkları mahkum etmeye yönelik bir davranıştır. Bu mantıkla herkes, her davayla ilişkilendirilebilir, bu mantık davacıyı sanık, beyazı siyah, minareyi kuyu yapmaktan daha garip, daha anormaldir."

Haberin Devamı

DEVRİMCİ KARARGAH ÖRGÜTÜ İLE HİÇBİR ALAKAM YOK
Kanunsuzlukları gizlemek, sanıkları saklamak adına yapılan bu işlemden dolayı olayın Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’ı ve yaptığı işlemleri yazılı olarak Adalet Bakanlığı’na, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettiğini belirten Hanefi Avcı, Devrimci Karargah örgütü ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Kendisi ile ilgili hiçbir delil ve emare bulunmadığını belirten Hanefi Avcı, sadece yazdığı kitaptan dolayı ve asıl sanıkları gizlemek için bu davayla ilişkilendirilmek istendiğini, tarafsız her kim incelerse incelesin bu davayla alakasının olmadığının alenen görüleceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Devrimci Karargah örgütü ile alakalı olarak yakalanan Necdet Kılıç’ın 12 Eylül öncesi örgüt mensubu olup Mersin’de görev yaparken tanıdığını belirten Hanefi Avcı, "Hatta yakaladım ama şimdi demokrat hiçbir illegal faaliyeti olmadığını bildiğim arkadaşımdır. Yakalanmasından birkaç gün önce takip edildiğini söyledi. 'Git savcılığa dilekçe ver' dedim. Benin hiçbir kimse ile suç içerecek, davranışım, konuşmam, ilişkim olamaz. Kitabı yazarken söyledim: Bana her şeyi yapmayı deneyeceklerdir. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Hiç olmaz ise alakam, olan bir konu ile ilişkilendirilmem lazımdı. Bu kadar alakasız tam zıddı olduğum bir olayla ilişkilendirilmek istenmem işin ne kadar çığrından çıktığını, cemaatin neler yapabildiğini göstermektedir" dedi.

Haberin Devamı

NECDET KILIÇ’IN GÖZALTINA ALINACAĞINI SÖYLEDİM
Hanefi Avcı yazılı açıklamsının devamında ise şu iddialara yer verdi:
“20 Eylül günü adliye içerisindeki cemaate yakın savcı hakimlerle ilgili araştırma için görevlendirilen bir Adalet Bakanlığı yetkilisi hakim ile görüştüm. İfade verdim. Ona 'Yakında Karargah Evleri veya Devrimci Karargah diye tahkikata başlayacaklar. Hatta Necdet Kılıç'ı da gözaltına alacaklar’ dedim. Söylediklerimi ’Emin misiz?’ diyerek masasının üzerine kayıt etti. Şu an orada kayıtlıdır. Nereden biliyorum. Emniyetteki cemaatçi yapı kendilerine yakın bazı basın mensuplarını çağırıp operasyonu ne yapacaklarını, içeriğini vs her şeyi anlatıp onları yönlendirdiler. İstedikleri doğrultuda yazmaları konusunda bilgiler verdiler. Gerçeği saklamak için taraftarı ve etkiledikleri tüm basını yalan ve yanlış bilgilerle yönlendirerek kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve suçlarının gizlenmesini sağlamaya çalışıyorlar. Cemaat nedir? 'Her taşın altında cemaat arama’ diyorlar. Taşın altında değil artık her taşın üstündeler. İnternet siteleri, basın organları, polisleri, savcıları ile iki günde kırk yıldır devlet güvenliği diye sol gruplara karşı görev yapmış, sol örgütlere karşı yaptığım görevler nedeniyle eleştirilen beni bir günde solcu Devrimci Karargah örgütü ile ilişkili yaptılar, bu gruptan haklarında işlem yapılan Necdet Kılıç haricinde kimseyi tanımam. O da benden dolayı bu örgüte dahil edilmiştir. Elerinde olan hiçbir delil, hiçbir suç değil normal kabul edilmeyecek bir konuşmam yoktur zaten. Kelime olsa hepsini basına servis ederler. Hiçbir kişi ile bir tek suç içerecek değil etik olarak makul gözükmeyecek bir davranışım yoktur olamaz, bir tek kelimelik dahi görevimi suistimal ettiğime dair konuşmamı bulamazlar. Benim alnım açık, veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur tabii adalete. Adalet gibi gözüken cemaatte değil."

Haberin Devamı

MESAJLARI BİLEREK KURGULADIM
Kullandığı telefonların bilerek dinlemeye kalktıklarını kendisi şikayet edince de 'Yanlış olmuş, aşk konuşması imiş' deyip çıktıklaını öne süren Hanefi Avcı, hepsinin yalan olduğunu, dinleme kararının 7 Kasım 2009’da alındığını söyledi. Dinlemeyi tahmini olarak 14 Kasım 2009’da öğrendiğini belirten Hanefi Avcı, "Bu günden sonra bir iki ay belki bir araştırma yapılır suçüstü yakalarmıyız diyerek kasıtlı olarak onların umdukları doğrultuda telefonu kullanmaya devam ettim. Baktım ki hiç kimse bir şey yapmıyor o zaman kapattım. Onların 'Baktık gönül ilişkisi 15 gün sonra kapattık’ dedikleri kocaman yalan. Benim şikayetlerimden haber alınca kapattılar. Zaten o zaman kadar da gördükleri mesaj vs benim bilerek kurguladığım şeylerdi" dedi.

Telefonunun Devrimci Karagah örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Necdet Kılıç’ın evinin orda sinyal verdiği için dinlendiği iddialarının da yalan olduğunu kaydeden Hanefi Avcı, Kılıç’ın evinin İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin yanında olduğunu, orada binlerce insanın gelip görüştüğünü, on binlerce telefonun burada görüldüğünü, böyle bir şeyi ayıklayamacaklarını öne sürüdü.

Söz konusu telefonu Edirne’de telefonu ve arkadaşı Necdet Kılıç’ı bilen personelden aldıklarına emin olduğunu sözlerine ekleyen Hanefi Avcı, "Ayrıca dinleme kararı aldıkları tarihlerde gazetecilere ’Hanefi Avcı’nın toplum içerisinde prestijini sarsacağız’ diye anlatmaları niye... Telefon bir evde sinyal veriyor diye tesbit yapmak mümkün değildir, bu yalandır, sadece baz istasyonun bulunduğu yere göre en azında 100 veya 200 metre yarı çapında bir bölgede olduğu tahmin edilebilir. Madem öyle iki telefon Necdet’in evinin orda sinyal veriyor da diğer telefonu da niye dinlemeye almadılar" diye konuştu.

Telefonun numarası üzerinde dinleme kararı olmadığını ifade eden Hanefi Avcı, normalde bu telefon numarasını yazmaları gerekirken IMEI numarasından dinlemeye aldıklarınıs söyledi.

Devrimci Karargah örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’ın kendisini mevcutlu olarak istediğine ilişkin bilgiyi Pazar günü aldığını belirten Hanefi Avcı, "O anda İzmir’de idim ve uçağım kalkmak üzere idi, ’Pazartesi ancak gelebilirim’ dedim. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan resmi tebligat üzerine dün kitabımda ve basına intikal eden konular dolayısı ile Genelkurmay Askeri Savcılığı’na tanık olarak ifade verdim. Ben, cemaatin internet sitesi, basını, polisi savcısı onların etkilediği çevrelerle üzerime geldiğini biliyorum bile bile buna da boyun eğmem ben bu ülkenin kanunlarına uyarım, ama cemaatin istekleri doğrultusunda yapılan işlemlere de boyun eğmem. Bunu hukuki işlem, adli işlem vs gösterilmesi yalanına da uymam. Aman bana bir şey yapmasınlar diye boyun eğeceğim. Bunu yapmam bedeli ne olursa olsun" dedi.

Hanefi Avcı açıklamsının sonunda ise şunlara yer verdi:
“Zorla götürürüler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem. Hiç kimseye onurumu çiğnetmem. Başında şikayetçi olduğum, kanunsuz dinleme ve izlememelerin sorumlusu kişilerin olduğu İstanbul istihbarat şubesinin hazırladığı ve zorla benimle ilişkilendirilmek istenen tahkikat senaryodur, cemaatle alakası olmayan kim incelerse incelesin böyle bir olayla şahsımı ilişkilendirmek mümkün değildir. Bu bir cemaat operasyonudur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!