Hanefi Avcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hanefi Avcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 11:22

Devrimci Karargah Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı polis nezaretinde Ankara’dan İstanbul’a getirildi. Beşiktaş Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın soruları karşısında susma hakkını kullanan Avcı çıkartıldığı mahkemede tutuklandı. Tartışmalar yaratan "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabını da yazan başarılı emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkındaki yakalama kararı ile ilgili olarak, "Hukuk kuralları çiğneniyor" dedi. Avcı, 25 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Tüm bildiklerimi, gerçekleri, herşeyi 30 Eylül'de basın açıklamasıyla anlatacağım" demişti.

Haberin Devamı

İfadesi alınmak üzere İstanbul'a getirilen Avcı'nın son görev yaptığı Eskişehir'deki makamında ve evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık 4 saat süren aramalarda bilgisayar, CD, elektronik eşyalar ile veri toplamaya yarayan tüm aletler kontrol edildi. Bazı eşyalara el konuldu, bazı materyaller kopyalandı. Delil niteliğindeki materyaller İstanbul'a gönderildi.

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen ve avukat istemeyen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tutuklandı.

AVCI SAYGI ÖZTÜRK'E KONUŞTU

Avcı, hurriyet.com.tr'den Saygı Öztürk'e ''Ankara'da genel müdürlükte gözaltına alındım. Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. Hiç kimseye onurumu çiğnetmem. Adalet makamının hiçbir sorusuna cevap vermem. Benim hiç bir örgütle alakam olmadığını biliyorlar. Bu devletin kayıtlarında da vardır. Telefonlarımı hukuksuz dinlediler, suçüstü yakalandılar. Kanunsuz dinleme kitapta teşhir oldu. Kılıf bulmak, hukuk bulmak için bağlantı kurmaya çalışıyorlar. Bağlantımız olamaz. Örgüt kendileridir, bunları yapanlardır. Bunu yutmuyorum, herkes de biliyor. Avukat istemiyorum. Konuşmayacağım'' dedi.

Haberin Devamı

Avcı sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları kabul etmediğini ve dün Genelkurmay Savcılığı'na kitapta yer alan iddialar üzerine ifade verdiğini belirtti.

'EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR'

Hanefi Avcı tutuklandı
    Avcı'nın evinde de arama yapıldı
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim" dedi

Haberin Devamı

 

Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.

 

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu'' diye konuştu.

DEVRİMCİ KARARGAH SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

Avcı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devrimci Karargah Örgütü” soruşturması kapsamında "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, “yakalama kararı” çıkarttığı bildirildi.

İŞTE HANEFİ AVCI'NIN GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA

  

HANEFİ AVCI İSTANBUL'A BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

AVCI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / Foto Galeri

İŞTE GÖZALTINDAKİ HANEFİ AVCI'NIN İLK GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

AVCI'NIN EVİNDE ARAMA YAPILDI / WEB TV 

BAKAN ATALAY'DAN AVCI AÇIKLAMASI / WEB TV 

AVCI ADLİYEYE GÜLEREK GİRDİ / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!