Yetiştirme yurdunda tecavüz ve kürtaj skandalı

Güncelleme Tarihi:

Yetiştirme yurdunda tecavüz ve kürtaj skandalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 13:28

TEKİRDAĞ Zübeyde Hanım Kız Yetiştirme Yurdu'nda aşçı olan, evli 35 yaşındaki N.T.'nin geçen yıl yurtta kaldığı sırada tecavüzüne uğradığı iddia edilen 18 yaşındaki N.Y.'nin bebeği kürtaj ile alındı. N.T., evlenme vaadini yerine getirmediğini söylediği N.Y.'nin şikayeti üzerine tutuklandı.

Haberin Devamı

Olay, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. 17 yaşında olan N.Y., 8 yıl önce anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablası F.Y. ile birlikte kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. İddiaya göre 7 yıldan bu yana yurtta sözleşmeli aşçı olarak çalışan N.T., geçen yıl N.Y.'ye tecavüz etti. Olayı kimseye anlatmaması için N.Y.'yi tehdit ettiği öne sürülen N.T., eşini boşayıp kendisi ile evleneceğini söyleyerek genç kızı ikna etti.

Kusma ve baş ağrısı şikayeti üzerine N.T. tarafından doktora götürülen N.Y.'nin 3 aylık hamile olduğu tespit edildi. N.T.'nin Tekirdağ Devlet Hastanesi Kadın Doğum uzmanı Dr. T.M. ile anlaştığı ve doktorun özel muayenehanesinde kürtaj olduğu öne sürüldü. 4 ay önce 18 yaşını dolduran N.Y., yurttan ayrıldı ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nde memur olarak işe başladı. N.Y., önceki gün evlilik vaadini yerine getirmeyen N.T.’yi polise giderek kendisine tecavüz ettiğini belirterek şikayetçi oldu. N.T.'nin kendisine tecavüz ettiğini, hamile kalması üzerine bebeğin kürtajla alındığını anlatan N.T., “Eşimi boşayacağım, seninle evleneceğim’ diyerek beni sürekli kandırdı. Ama bir türlü benimle evlenmedi” dedi.

N.Y.’nin şikayeti üzerine yurtta çalışırken gözaltına alınan N.T., polisteki ifadesinde, N.Y. ile kendi isteği ile birlikte olduğunu öne sürdü. Kimseye tecavüz etmediğini belirten N.T., “N.Y.'nin 3 aylık hamile olduğunu öğrenince doktor T.M. ile anlaşarak kürtaj yaptırdık. Olay daha sonra kapandı. Benim bir suçum yok” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.T., ‘Cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Kürtajı yapan doktor hakkında ise adli ve idari soruşturma açıldı. 18 yaşındaki küçüklerin kürtajını yapmadığını belirten Tekirdağ Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doktor T.M., “Ben kesinlikle 18 yaşından küçüklerin kürtajını yapmam. Bu olayla benim alakam yok” diyerek kendisini savundu.

Olayın kendisinden önce olduğunu belirten Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Halit Koşar ise, aşçı N.T.'nin tutuklandığını N.Y.'nin 18 yaşını doldurduğu için yurttan ayrıldığını söyledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!