158 Boko Haram şüphelisi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

158 Boko Haram şüphelisi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 15:47

Nijerya’da aşırı İslamcı terör örgütü Boko Haram’a mensup olduğundan şüphelenilen 158 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CNN’e konuşan güvenlik yetkilileri, Nijerya’nın en büyük ikinci şehri Kano’da hafta sonu yaşanan ve 200’den fazla kişinin ölümüne yol açan bombalı ve silahlı saldırılarla ilgili olarak 158 kişinin gözaltına aldığını söyledi.

 

Basına konuşma yetkileri olmadığı için adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, bazı şüphelerinin güvenlik güçlerine direndiğini ve küçük çatışmalar yaşandığını söyledi. Ancak olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

 

Yerel yetkililer ise saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 211’e yükseldiğini belirtti. Ancak hükümet yetkilileri bu sayıyı doğrulamadı. Resmi rakamlara göre ölü sayısı henüz 157.

 

Haberin Devamı

2009’DAN BU YANA 935 KİŞİ

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise bugün yaptığı açıklamada Nijerya'da Boko Haram’ın üstlendiği saldırılarda 2009'dan bu yana 935'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

 

Örgütün 2009'da başlattığı isyandan bu yana iki buçuk yılda düzenlenen 164 saldırıda 935’ten fazla insanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

 

ANKARA KINADI

Türkiye de Kano da gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

 

Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada “Terör saldırısında 200’e yaklaşan masum Nijerya vatandaşının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyor ve Nijerya’nın siyasi ve toplumsal istikrarını zedelemeyi hedefleyen bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!