158 bin öğretmen kadrosu açıldı

Güncelleme Tarihi:

158 bin öğretmen kadrosu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, 8 yıllık kesintisiz eğitimde öğretmen açığı oluşmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'na 158 bin 155 yeni öğretmen kadrosu açtı.

Mesut Yılmaz başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, 2000 yılına kadar 1.5 milyon öğrencinin 6'ncı ve üst sınıflara devam edeceğini belirterek, ‘‘30 kişilik sınıflar için 78 bin öğretmene ihtiyaç var’’ dedi. Sisteme yeni girecek öğrenciler ve okullaşma oranının yükseltilmesinin de hedeflendiğini kaydeden Bakan, bu iki nedenle 158 bin 155 öğretmene ihtiyaç doğduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu da bu sayıdaki kadroyu Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etti. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel Bakanlar Kurulu'nda görüşülen diğer konuları şöyle açıkladı:

RTÜK YASASI DEĞİŞİYOR:

RTÜK yasasındaki ekran karartma cezaları aşamalı ve katlamalı para cezalarına dönüştürülecek. Buna rağmen yayın politikasını değiştirmeyen programlar karartılacak. Önümüzdeki hafta kesinleşecek olan yasada, bir kişinin bir televizyon kanalında en fazla yüzde 30 hisseye sahip olması ve bunun üçüncü derece akrabalara kadar geçerli kılınması, RTÜK üyelerinin görevlerinden ayrıldıktan sonra televizyon şirketlerinde görev almaması gibi hükümlerin de bulunacağı öğrenildi.

ÖZAL'A ANITMEZAR:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıtmezarı kararnamesi de Bakanlar Kurulu'nda onaylandı. Toplantıda anıtın Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'a yetiştirilmesi kararlaştırıldı.

İNSAN HAKLARI:

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk, adalet sistemi ve insan hakları ile ilgili düşünce ve çalışmalarını açıkladılar. Bakan Sungurlu toplantıdan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine Terörle Mücadele Yasası, Türk Ceza Kanunu'nun 312'nci maddesi ve OHAL kanunundaki bazı hükümlerden şikayetler bulunduğunu, ancak toplantıda bir karar alınmadığını söyledi.

TERÖR VE TRAFİK:

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, terör ve trafik canavarı ile ilgili Kurul'a bilgi verdi. Bakan, Karadeniz'deki terörle ilgili alınması gereken önlemleri de anlattı.

İZMİR'E YENİ LİMAN:

Devlet Bakanı Eyüp Aşık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TEKEL arasındaki anlaşmazlığı çözecek formülleri anlattı ve çözüm bulunduğu an İzmir'e yeni bir liman kazandırılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!