CHP’nin 1 A-B yolcuları

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin 1 A-B yolcuları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

Anadolu Jet’in dün 14.00’de havalanan Ankara-Antalya uçağı, CHP tarihinin en önemli yolculuklarından birine sahne oldu.



Haberin Devamı

DENİZ BAYKAL VE KEMAL KILIÇDAROĞLU BİRLİKTE ANTALYA'DA

DENİZ BAYKAL VE KEMAL KILIÇDAROĞLU EL ELE / WEB TV

CHP’nin halef-selef genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal, kendilerini partilerinin Antalya’da düzenlediği “Anayasa değişikliğine hayır” mitingine götüren uçağın 1 A - B koltuğunda oturdu. Baykal ve Kılıçdaroğlu, son olarak 8 Temmuz’da CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in kızının nikâhında bir araya gelmişti.

Baykal-Sav mesafesi

Bir numaralı sıranın fotoğraf karesinin dışında kalan tarafında, Baykal’ı genel başkanlıktan istifaya götüren süreçte tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanan Genel Sekreter Önder Sav vardı. Yıllara yayılan ancak CHP’nin 33’üncü Olağan Kurultay sürecinde yolları ayrılan Baykal ve Sav’ın aralarındaki mesafe, uçak koltuklarına da yansıdı. Bu mesafenin ilk görüntüleri Esenboğa Havalimanı’nda ortaya çıktı. Baykal ve Sav, kendilerini uçağa götüren servis aracında yan yana gelmedi. Baykal’ın servis aracından inişi sırasında Sav arkada kalmayı tercih etti. Uçağa bindiklerinde Sav başını hafifçe eğerek Deniz Baykal’ı selamladı.

Uçakta bir MHP’li

 Baykal bu sırada başka bir yöne bakmaya çalıştı. Uçaktaki oturum düzeni her iki ismin arasındaki soğukluğa uygun olarak düzenlendi. Kapının hemen girişinde, bir numaralı sıranın A koltuğunda Kılıçdaroğlu oturdu, yanına Baykal geçti, Baykal’ın yanındaki koltuk CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’e ayrıldı. Bir numaralı sıranın diğer tarafında sırasıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile MHP Genel Başkan Yardımcısı
Tunca Toskay oturdu.

CHP’nin parçasıyız

Uçağın havalanmasının ardından Hürriyet’e tarihi anın pozunu veren Kılıçdaroğlu ve Baykal, yolculuklarını sohbet ederek tamamladı. Kılıçdaroğlu, uçakta Baykal’la birlikte Antalyalılara hitap edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Baykal da “Sayın Genel Başkan büyük bir özveriyle çalışıyor, büyük bir gayret sarf ediyor. Sadece ben değil vatandaşlarımız da bu çabayı büyük bir saygıyla izliyor. Biz de milletvekili olarak kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. Buluşmayla ilgili olarak, “Güzel bir gün, güzel bir miting olacak inşallah” değerlendirmesini yapan Baykal, “CHP olarak hepimiz onun bir parçası olarak bulunduğumuz koşul ne olursa olsun partinin politikalarını başarıya ulaştırmak için çabalıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!