Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 02:24

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri

Saçı uzun, gözü lensli diye öldürüldü iddiası

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA) 5 Eylül 2010
Saçı uzun, gözü lensli diye öldürüldü iddiası
KÜÇÜKÇEKMECE'de, saçı uzun ve gözünde lens olduğu için kendisine hakaret eden 9 kişi ile ettiği kavga sonucu bıçaklanarak 18 gün önce öldürülen üniversite öğrenci Aykut Alıcı (19)'nın ailesi ve yakınları isyan etti. Oğlunun öldürüldüğü yere mum yakıp güller atan anne Songül Alıcı, “Benim oğlum bıçak değil kalem tutuyordu. Bu caniliktir. Adalete güveniyorum“ dedi. Cinayeti protesto eden Aykut Alıcı’nın arkadaşları, caddeyi trafiğe kapatıp yürüyüş yaptı.

Ailenin yürek yakan isyanı

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 2'nci sınıf Öğrencisi Aykut Alıcı, 18 gün önce Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi Ayyıldız Sokak'ta, daha önce kensine güzünde lens ve saçı uzun olduğu için “İ.. ne, T..p“ diye hakaret ettiği öne sürülen 9 kişi ile yine tartıştı.

Kavgaya dönüşen tartışmanın ardından, içlerinden biri bıçağını çekerek Aykut Alıcı'nın kalbine sapladı. Ağır yaralanan Aykut Alıcı, yakınları tarafından kaldırıldığı Özel İstanbul Hospital'da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polisin yaptığı soruşturma kapsamında yakalanan C. T., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNE VE YAKINLARI İSYAN ETTİ

Acıları bir türlü dinmeyen Aykut Alıcı'nın annesi Songül Alıcı ve yakınları, dün saat 23.30 sıralarında cinayetin işlendiği adreste toplandı. Mum yakıp güller atan anne Songül Alıcı gözyaşı döktü. Oğlunun sebebsiz yere öldürüldüğünü söyleyen Songül Alıcı, “Benim oğlum bıçak değil kalem tutuyordu. Bir hiç yüzünden caniler oğlumu öldürdü. Benim oğlum kahpece öldürüldü. Adalete güveniyorum. Ben delikanlı evlat yetiştirdim. Hiç kimseden de korkmuyorum“ dedi. Fenalık geçiren anne Songül Alıcı bayılarak yere düşünce evine götürüldü. Yakınları, cinayetin işlendiği yere polis merkezinin yaklaşık 300 metre mesafade olduğunu belirterek, “Daha önce de Aykut Alıcı yine aynı grup ile kavga sonrası kaçarak polis merkezine sığınmıştı. Saldırgan grup polis merkezi etrafında toplanıp yine tehdit etmişlerdi. Aykut’u polis koruyamadı“ diye konuştu.

Cinayetin işlendiği sokakta toplanan Aykut Alıcı'nın okul ve mahalle arkadaşları, mum yakıp yürüyüş yaptı. Caddeyi trafiğe kapatan grup, “Devlet katillerin cezasını verecek. Susma sustukca sıra sana gelecek“ sloganı attı.



  Yorum Sayısı 3 / 86     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
aysu çilingir 05/09/2010 - 14:00
Siyasetçilerin en büyük hatası adalet sistemine önem vermemeleri, kullanmaya çalışmaları ve çıkardıkları aflarla sistemi daha da etkisiz hale getirmeleridir. Bu katiller kömür ocaklarında hiçbir şekilde af edeilme ihtimali olmadan çalışmaya mahkum edilebilse bu tür suçlar azalır
Çok İyi %74 İyi %4 Normal %5 Kötü %5 Beğenmedim %10
MaX Cavalera 05/09/2010 - 13:59
15 Yıl önce saçımı uzattığım için bu tip serserilerle kavga ediyordum. 15 yıl geçmiş hala bu tipler duruyor... Yazık zihniyet değişmemiş 1 arpa boyu yol gidilememiş...
Çok İyi %78 İyi %3 Normal %5 Kötü %5 Beğenmedim %6
Filo Zof 05/09/2010 - 13:52
Eski japon atasözü herseyi acikliyor: Akilli adam isiyle, aptal adam kendiyle, gerizekali ve beyinsizler ise baskalariyla ugrasir.
Çok İyi %83 İyi %4 Normal %4 Kötü %4 Beğenmedim %3
Bu haberin diğer yorumcuları
necmettin marmara
Olcayto Olcaytom
Ugur Yilmaz
Murat Tuncer
Goksel Erdem
serkan eren
sedat demir
Mehmet Ozturk
Huseyin ARKIN
MRS Reynolds
ali güzelsoy
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 86     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH