Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 03:26

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri

Propaganda yasakları yarın başlıyor

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A 4 Eylül 2010
Halk oylaması propaganda yasakları yarın başlıyor. Yarından itibaren açılış ve temel atmaları da kapsayan törenler tertiplenemeyecek, seçim propagandasına dönük gezilerde makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalar kullanılamayacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği referandum takvimine göre, yarın başlayacak propaganda döneminde, ilçe seçim kurullarınca gösterilenler dışında açık ve kapalı yerlerde toplu olarak propaganda yapılamayacak.

Propaganda için broşür ve el ilanları dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtılamayacak ve dağıttırılamayacak.
El ilanı mahiyetindeki matbuatları dağıtacak kişilerin seçme yeterliliğine sahip olması gerekecek.
Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanlar ilan dağıtamayacak.
Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü basılmış kağıtlar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler bulundurulmayacak. Propagandalarda, Türkçeden başka dil ve yazı kullanılmayacak.
Bankalar Kanunu'na tabi teşekküller, vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla hiçbir yayında bulunmayacak.
Cep telefonlarıyla belli bir merkezden yönlendirilmek suretiyle propaganda yapılamayacak, yapılması halinde hukuki ve cezai açıdan ilgili imtiyaz şirketleri sorumlu olacak.
Postaya açıktan, ambalajsız olarak verilecek el ilanı, broşür gibi basılmış kağıtlar, belli bir adresi içermesi şartıyla sadece PTT kanalıyla oy verme gününden önceki gün saat 18.00'e kadar dağıtılabilecek.

MAKAM OTOSU KULLANILAMAYACAK

Propaganda döneminin başlayacağı yarından itibaren ayrıca 298 sayılı Kanun'un 62. maddesinde sayılı bütün daire, teşekkül ve müesseselerle Bankalar Kanunu'na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, açılış ve temel atmaları da kapsayan törenler tertiplenemeyecek, nutuk söylenemeyecek, demeç verilemeyecek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulamayacak.
Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri, propaganda gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak.
Propaganda amaçlı gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek.
Başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin propaganda için yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.
Propaganda dönemi, 11 Eylül Cumartesi saat 18.00'de bitecek.
Seçim yasakları ise 12 Eylül 2010 saat 00.00'da sona erecek.



  Yorum Sayısı 3 / 5     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
ulviye kaya 04/09/2010 - 14:17
AKP HAFTALARDIR DEVLET İMKANLARINI TALAN ETTİ. ŞİMDİ YASAK NEYE YARAR?NE TUHAF BİR ÜLKEYİZ BİZ? TAYYİP BEY HAFTALARDIR DEVLET İMKANINI KULLANDI .ÇALIŞANINI ÇALIŞTIRDI MİTİNGLERİNDE YAZIK YAZIK.
Çok İyi %36 İyi %14 Normal %17 Kötü %14 Beğenmedim %16
can çalışkan 04/09/2010 - 13:15
AKP.DE BUNA UYACAK ÖYLEMİ?HANİ ANAYASA MAHKEMESİNCE DEVLET YARDIMININ BİR KISMINDAN FERGAT ETMEKLE CEZALANDIRILMIŞLARDI???DELİ GİBİ PARA HARCIYORLAR.BU ÜLKEDE HERŞEY GÖSTERMELİK.REFERANDUM SONUCU NE OLURSA OLSUN AKP.İTİDAR OLDUKÇA NE BU ÜLKE İLERLEYEBİLİR,NEDE TAYYİBİN AZİZ MİLLETİ ADAM OLUR.
Çok İyi %35 İyi %18 Normal %14 Kötü %14 Beğenmedim %16
kutsal kaan 04/09/2010 - 13:08
TAYYIP YANDI, SIMDIYE KADAR HALKIN VERGILERIYLE PROPAGANDA YAPIYORDU BUNDAN SONRA ISI ZOR...
Çok İyi %29 İyi %16 Normal %17 Kötü %17 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
Halil Efe
arif sezgin
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 5     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH