Günay: "Eroğlu'nun sözleri amacını aştı"

Güncelleme Tarihi:

Günay: Eroğlunun sözleri amacını aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 11:05

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Tarkan hakkındaki sözlerinin amacını aştığını söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE SULAR ALTINDA KALACAK ANTİK KENT

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen "İstanbul : Avrupa - Akdeniz Kültür Köprüsü " programına katıldı. Programdan ayrılırken gazetecilerin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile şarkıcı Tarkan arasındaki 'Allianoi' tartışmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Günay, Tarkan'a destek çıktı.

"SAYIN BAKAN AMACINI AŞAN BİR BİÇİMDE İFADE ETTİ DÜŞÜNCELERİNİ"

Bakan Günay, " Bir kabine üyesi arkadaşımla bir tartışma konusu yaratmak istemem. Sanıyorum sayın Bakan amacını aşan bir biçimde ifade etti düşüncelerini. Hepimizin ortak arayışı Türkiye'nin bütün tarihsel kültürel, doğal zenginliklerini korumaya çalışmaktır. Tabii sanatçı arkadaşlarımızın aydınların bu konulara duyarlılık göstermesi bizi tedirgin etmez tam tersine sevindir. Aydınlar sanatçılar yazarlar okur yazarlar bu ülkenin sorunlarına sahip çıkmazlarsa bu ülkenin bilincini kim ışıtabilir kim aydınlatabilir ? O yüzden bu duyarlılıkların artarak sürmesini çok temenni ediyorum" dedi.

"BEN TARKAN'IN BU KONUDAKİ GAYRETİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Yortanlı barajının özel ve karmaşık bir sorun olduğunu kaydeden Bakan Günay , 90'lı yılların başında ihalesi yapıldığını ve inşaatın başladığını söyledi. Kazılarda eski bir Roma hamamı bir su merkezi ortaya çıktığını söyleyen Günay, "Şimdi bütün arayışımız halkın ihtiyacı olan bu barajı, eski tarihlerden beri planlanmış olan bu barajı çevredeki halkın istediği gibi su tutar hale getirebilmek bir yandan da tarihsel kalıntıları olabildiğince geleceğe taşıyabilmek. Bu geleceğe taşıma bugün olur on yıl sonra olur ama mutlaka tarihin bir döneminde olabilmelidir. Bütün derdimiz baraj su tutacaksa o kalıntıları yok etmeden bunun çaresini bulmaya çalışmaktır. Sanıyorum Bakan bey arkadaşım da bunu ifade etmeye çalıştı. Ben Tarkan 'ın bu konudaki duyarlılığını ona benzer gayretleri çok önemsiyorum ülkemiz için. Çünkü biz Türkiye'yi geliştirmek kalkındırmak ve bu kalkınmayı sürekli kılmak istiyoruz. Bu doğayı tahrip eden tarihe karşı duyarsız bir anlayışla elbette katiyen olamaz. Türkiye turizminde inanılmaz bir başarı görüyorum ama bu doğaya sahip çıktığımız ölçüde sürekli olacaktır. Aynı şekilde kalkınma da tarihe ve doğaya sahip çıktığımız ölçüde sürekli olacaktır. Galiba biraz daha diyaloga ihtiyacımız var. Yeni tartışmalar, cümle içinde bazen amacını aşan ifadeler kastı aşan ifadeler olabilir. Yeni baştan birbirimize eğer bir kırılganlık yaratmışsa bazı sözleri düzeltme imkanı vermeliyiz. Bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin geleceği son decere önemli " şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN SİLÜETİNİ BOZMAK HİÇKİMSENİN HAKKI VE HADDİ DEĞİLDİR "

UNESCO'nun Haliç'teki asma köprünün İstanbul'un siluetini bozacağı yönündeki kararı da sorulan Bakan Günay,
"İstanbul'un siluetini bozmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. UNESCO bizi uyarmadan da zaten biz bu dikkatleri gösteriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı olarak Türkiye'nin başkalarından uyarı almaksızın kendi tarihine kendi değerlerine kendi şehir siluetlerine kendi sivil mimarlarına hiçbir dönem ayrım yapmaksızın hiçbir dönem hiçbir uygarlık hiçbir din ayrımı yapmaksızın bu topraklarda ne varsa hepsine sahip çıkması gerektiğini UNESCO'dan daha önce ifade ediyorum. UNESCO'nun bu dikkatine teşekkür ediyorum. Biz üzerimize düşeni başkaları uyarmadan da yapmalıyız " dedi.

Yargıtay'da ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtları ile ilgili sorulan bir soruya ise Bakan Günay " Arkadaşlar bu konulara girmiyorum Teşekkür ediyorum " diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!