Atatürk heykeline "evet" flaması

Güncelleme Tarihi:

Atatürk heykeline evet flaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 15:16

“REFARANDUMA Evet” yürüyüşü için Taksim'de toplanan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları üyelerinden bazıları meydanda bulunan Cumhuriyet Anıtına çıkarak, anıttaki Atatürk'ün heykeline üzerinde 'evet' yazan flama ve şapka bıraktı.

Haberin Devamı

Ak Parti İl Gençlik Kollarına üye onlarca genç Taksim Meydanında toplanarak, önce bir basın açıklaması yaptı. Ardından da onlarca Ak Partili genç Taksim Meydanından Tünel'e doğru yürüyüşe geçti.

CHP'Yİ YUHLADILAR

Taksim Meydanı’ndaki basın açıklamasını Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir yaptı. Açıklamada, "Referandumda evet demek her şeyden önce bu dogmalara meydan okumak değişimle barışmaktır ona şekil vermektir. 12 Eylül'ün kapkaranlık gölgesinden bizi kurtaracak geçmişe dair travmaları üzeirmizden atacak Türkiye'yi normalleştirecek bir değişime geçit vermektir " denildi.

Basın açıklaması sırasından Taksim Meydanına girmek isteyen tramvay yolun kapanması nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı. Basın açıklamasının ardından kalabalık grup Taksim Meydanından Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünden geçen grup CHP'yi yuhaladı. Grup ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kemal pabucu yarım çık dışarıya oynayalım" diye slogan attılar. Grup ardından, ellerindeki davullar ve evet pankartlarıyla yürüyüşlerine devam etti.

"DARBECİ BARO" SLOGANI ATTILAR; HAYIR AFİŞLERİNİ YIRTTILAR

Grup İstiklal caddesinde ilerlerken evet diyen gruba vatandaşlar tepki gösterdi. Bir kadın evet diye bağıran Ak Partili gençlere hayır işareti yaptı. Bu arada Ak Partili gençler bir mağazanın dışarıdaki mankenine evet şapkası taktı. Ak Partili gençler yürüyüş sırasında Galatasaray Lisesi önünde hayvanların öldürülmesine karşı imza toplayan hayvan severlere imza vererek destek oldu. Yürüyüş sırasında zaman zaman koşan zaman zaman da yürüyen grup İstiklal caddesindeki İstanbul Barosu önünden bir süre oturma eylemi yaptı. Grubun yürüyüşü sırasında Çevik Kuvvet ekipleri de önlem aldı. Tünel'e doğru yürümeye devam eden grup bir süre burada bekledi. Küçük bir grup Tünel Meydanında beklerken kalabalık grup Taksim Meydanına doğru tekrar yürüyüşe geçti. İstanbul Barosu önünden geçerken grup "Darbeci Baro" diyerek slogan attı. Bazı gençler duvarlara yapıştırılan " Hayır Mitingi " afişlerini yırttı.Türkiye Komünist Partisi binası önünden geçen bir grup ise, TKP'yi yuhalayarak protesto etti.

ATATÜRK'E EVET ŞAPKASI GİYDİRMEYE VATANDAŞTAN TEPKİ

Taksim Meydanına doğru yürüyen gruptan bir kişinin Atatürk büstüne çıkarak, Atatürk'ün eline evet yazısı, büstün kafasına da evet şapkası takmaya çalışması çevredeki vatandaşlardan büyük tepki gördü. Bir vatandaşın "İn aşağı" diye bağırmasından sonra, büste çıkan genç aşağı indi. Bu arada Ak Partili gençler ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.Ak Partili gençler vatandaşın üzerine yürüdü. Arbede sırasında polis araya girdi. Bazı Ak Partili gençler ise, kameraların görüntü almasını engellemek istedi. Ak Partili genci büstten indiren vatandaş gençlerin tepkisi üzerine meydandan uzaklaştı. Yaşanan arbede grubun dağılmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!