Pamukoğlu: 9 ay askerlik fikri bizim

Güncelleme Tarihi:

Pamukoğlu: 9 ay askerlik fikri bizim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 15:01

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay tek tip askerlik ve askerliğin 12 veya 9 aya indirilmesini konuşuyor. Bu çalışma partimizin çalışmalarının yayınladığı kitaptan alınmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Osman Pamukoğlu, 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması dolayısıyla Muğla'nın Milas ilçesindeki mitinge öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Meclisteki siyasi partilerin dışında meydanlarda miting yapan tek parti olduklarını belirten Pamukoğlu, meydanlara çıkmak için finans değil, yürek ve inanç gerektiğini söyledi.

Tek tip askerlik ve askerlik süresinin kısaltılması konusunun kendi partisinin doktrini olduğunu iki yıldır dile getirdiğini belirten Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay tek tip askerlik ve askerliğin 12 veya 9 aya indirilmesini konuşuyor. Bu çalışma, partimizin çalışmalarının yayınladığı kitaptan alınmıştır. Bu konu iki yıldır partinin programındadır. Ben bu konuyu televizyonlarda canlı yayınlarda defalarca söyledim. Yeni bir partiyiz ama okul gibiyiz. Ders de veriyoruz ve öğretiyoruz. Sadece askerliğin kısaltılmadı dışında bu doktrinde başka bir şey daha var. 700 bin kişilik ordu olmayacak. Böyle bir orduya ihtiyaç yok. Bu sayısı 200-250 bine indireceğiz.”

Haberin Devamı

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, basın toplantısının ardından, düzenlenen mitingde partililerine hitap etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!