Ermenistan’a sınır açılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan’a sınır açılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 10 yaşındaki kızı Hacer Bike ile memleketi Konya’da referandum turuna çıktı. Davutoğlu, NATO tatbikatı için Türkiye’nin Ermenistan sınırını geçici olarak açacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Konya’yı ilçe ilçe gezen Davutoğlu, eylül ayında yapılacak NATO tatbikatı sırasında Türkiye’nin Ermenistan ile sınırlarını geçici olarak açacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Ermenistan ile eylül ayındaki tatbikat tamamen insani mahiyette. Olağanüstü durumlarda yapılacak seferberliklerle ilgili. Sınırların geçici olsa da açılması söz konusu değil. NATO üyesi olarak tatbikata başka yönlerden yardım edeceğiz.”

Tek kıble tek bayrak

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “genel af” yönündeki sözlerine ise “Koşullar oluşmadan bir değerlendirme yapmak mümkün değil” yorumunu yaptı. Davutoğlu, gezisi sırasında yüzde 80’i Kürt kökenli olan Yunak’ı da ziyaret etti. Davutoğlu, “Yunak, barış ve huzur içinde yaşayan bir ilçe. Köken, din ayrımı yok. Tüm Türkiye’de sağlamak istediğimiz milli birlik örneği olan bir ilçe. Ülkeye fitne sokmak isteyenler Yunak’ta bunu yapamadıysa Türkiye’de de yapamayacak. Yapmak isteyenler tek kıblemizi tek bayrağımızı görecek” dedi.

Davutoğlu, Koçyazı’nın Kürt kökenli Belde Belediye Başkanı Şaban Arat’ı da ziyaret etti. Davutoğlu, Arat’ın şubat ayında Hakkari’de şehit olan oğlu Yıldırım Arat için başsağlığı dileğini iletti. Davutoğlu, oğlu şehit düşen Deştiğin beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Bayram Çarman’ı da ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!