MHP'li Paçacı: Suçlamalar doğru ise savcılar araştırmalı

Güncelleme Tarihi:

MHPli Paçacı: Suçlamalar doğru ise savcılar araştırmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 15:09

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, siyasette bomba etkisi yaratan Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Haliç’te yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında yer alan iddialar konusunda savcıları harekete geçmeye ve iddiaları araştırmaya çağırdı. Paçacı “Aslında bunlar bilinen gerçekler ancak bu gerçekler bilindiği halde maalesef devletin denetim mekanizması yok edildi” dedi.

Paçacı, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Haliç’te yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında yer alan iddiaları değerlendirdi. Paçacı, “Kitapta yer alan bilgiler, iddialar bir belgeye dayanıyor mu yoksa bir görüşten mi ibaret. Bunun tespiti gerekir. İkincisi eğer bir takım suçlamalar söz konusu ise bunun savcılıklar vasıtasıyla araştırılması gerekir” dedi.

AK Parti döneminde devletin tüm organlarının, bütün değerlerin tahrip edildiğini, devletin kuruluş ilkeleri ve milletin değerlerinin zaafa uğratıldığını da kaydeden Paçacı, “AKP’den sonra gelecek hükümetin ilk işi devletin çıkan çivisini tekrar yerine oturtmak olacaktır. Tahrip edilen bu değerleri yeniden düzeltmek gerekecektir. Aslında bunlar bilinen gerçekler ama bu gerçekler bilindiği halde maalesef devletin denetim mekanizması yok edildi. Yasama yürütmeyi denetleyemiyor. Yargı büyük bir baskı altında, görevini tam icra edemiyor. Devletin memuru, devletin valisi, devletin kaymakamının büyük bir bölümü parti mensubiyeti içinde görev yapıyor. Sivil toplum örgütleri korkutulup sindiriliyor. Vatandaş korkuyor. İş dünyası tehdit altında. Bütün bu yazılanların büyük bölümü bilinmesine rağmen denetim mekanizması işlemediği için tahribat bütün hızıyla devam ediyor. Çözüm millettir. Çözüm sandıktır. İnanıyorum ki milletimiz sandıkta çözümü ortaya koyacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!