Mühendis olacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Mühendis olacaklardı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2010 00:00

Çocukluk arkadaşı 5 üniversitelinin tatile geldikleri Ereğli’de içinde bulunduğu otomobil aşırı hız nedeniyle direğe çarpıp alev aldı. Mühendislik fakültelerinde okuyan 19 yaşındaki 3 genç yaşamlarını yitirdi, birinin durumu ağır, sürücü kurtuldu.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde gezmeye çıkan 19 yaşındaki 5 üniversiteli arkadaşın içinde bulunduğu otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp önce aydınlatma direğine, ardından da yol kenarındaki binanın duvarına çarptı. Emniyet kemeri takılı olan ve kazadan yara almadan kurtulan sürücü Murathan Özdemir kendi imkânlarıyla dışarıya çıkarken, arkada oturanlardan Oytun Yazıcıoğlu kaza sırasında dışarıya fırladı. Kubilay Yüksel ve Ersin Öztürk çevredekilerin yardımıyla dışarıya çıkarıldı. Yunus Ertan ise araç içinde sıkıştı ve yanarak can verdi. Araçtan fırlayan Oytun Yazıcıoğlu olay yerinde, Kubilay Yüksel de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Ersin Öztürk’ün

/images/100/0x0/55ea301af018fbb8f8706358
durumunun da ağır olduÄŸu belirtildi. Ä°tfaiye ekipleri, otomobilden binaya da sıçrayan yangını yaklaşık yarım saatte söndürebildi.Â

2’si elektrik, 1’i maden

Tatilde geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitiren Oytun Yazıcıoğlu’nun Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Yunus Ertan’ın Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Kubilay Yüksel’in de Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği’nde öğrenim gördüğü belirtildi.

hareketlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi.

Haberin Devamı

3 ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ° TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°

3 üniversite öğrencisi gözyaşları arasında toprağa verildi. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, cenazede, genç yaşta ölümün herkesi üzdüğünü belirterek, "Gençlerimizin araba kullanırken, yüzerken, her hareketlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi.

Çocukluklarından bu yana arkadaş olan ve TED Koleji'ni bitirdikten sonra çeşitli üniversitelerde öğrenim görmeye başlayan Murathan Özdemir, Ersin Öztürk, Yunus Ertan, Kubilay Yüksel ve Oytun Yazıcıoğlu, tatilde bir araya geldikleri Ereğli'de dün gece gezmeye çıktı. Murathan Özdemir'in kullandığı otomobil, Devrek Caddesi'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra yol kenarındaki binanın duvarına çarptı. Alev alan otomobilde bulunan Yunus Ertan yanarak can verirken, Oytun Yazıcıoğlu olay yerinde, Kubilay Yüksel ise hastanede hayatını kaybetti. Ersin Öztürk'ün yaralandığı kazadan yara almadan kurtulan sürücü Murathan Özdemir, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nde okuyan Yunus Ertan ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği'nde okuyan Kubilay Yüksel, Ereğli'de, Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Oytun Yazıcıoğlu ise Devrek'in Yazıcıoğlu Köyü'nde dün akşam gözyaşları arasında toprağa verildi. Yunus Ertan ve Kubilay Yüksel'in Bozhane Camii'ndeki cenaze namazına yakınları ve arkadaşları katıldı. Arkadaşlarının gözyaşlarına boğulduğu cenazede konuşan Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, genç ölümlerin herkesi üzdüğünü belirterek, gençlerden daha dikkatli olmalarını istedi. Müftü Erkan, şunları söyledi:

"Gençlerimiz lütfen bilinçli hareket etmeye, fevri hareketlerden kaçınmaya gayret etsinler. Geride kalanlar üzülmesin, ağlamasın. Bu yaşanan olay dayanılması güç bir olaydır. Yaşlıların ölümü bizlere normal geliyor. Ancak gençlerin ölümü herkesi üzüntüye boğuyor. O nedenle gençlerimizin araba kullanırken, yüzerken ve her hareketlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir. Yapacağınız üzücü olaylarla geride kalanları üzmemeye gayret ediniz" dedi. Cenaze namazının ardından öğrencilerin cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!