Şehide kimse yaklaştırılmadı

Güncelleme Tarihi:

Şehide kimse yaklaştırılmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 14:42

Adana'da Şehit Jandarma Uzman Çavuş 36 yaşındaki Hacı Emin Pişkin'in cenaze töreni yapıldı. Kılınan cenaze namazının ardından tören mangası şehidin tabutunu omuzlarına aldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin çember oluşturması ve şehit ailesi dahi yaklaştırmaması dikkati çekti.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

ŞEHİT YAKINLARININ İSYANI / WEB TV

Adana'daki Merkez Sabancı Camisi'nde düzenlenen törende, şehit uzman çavuşun eşi Tülin Pişkin, çocukları Emirhan (11) ve Emircan (3) ile annesi Emine Pişkin ve 10 kardeşi ile çok sayıda yakını gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin kardeşleri “Direksiyonda diye ilk onu kalbinden vurmuşlar. Bu asker olduktan sonra bu bayrak inmez” diye ağıt yaktı. Şehidin eşi Tülin Pişkin “Kurban olduğum, canım, nasıl dayanırım” diyerek tabuta sarıldı, oğlu Emirhan Pişkin tabutun başında gözyaşı döktü.

Törene katılan vatandaşlar “Askere, polise kalkan eller kırılsın” ve “Kahrolsun PKK” diye slogan attı. Bu sırada kalabalığın arasından bir kişi “Böyle olayları çok gördük ama bu ülkeden Mustafa Kemal çıkacaktır” dedi. Polisin “yeri değil” diyerek vatandaşı uyarması üzerine MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan “Bırak vatandaşı” diye uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine bir başka vatandaş “Dağda asker çarpışıyor. Ben de çarpışmaya hazırım ama cenazede sesimizi keserseniz, toplantıda sesimizi keserseniz, siyasetçileri susturursanız bu vatan böyle batar. Her gün askerler tutuklanırken biz susamayız” dedi. Bir grup vatandaş bu sözlere alkışla destek verdi.

TABUT ETRAFINDA POLİS ÇEMBERİ

Cenaze namazının ardından, şehidin tabutu tören mangasınca omuza alınıp, camiden çıkarıldı. Bu sırada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, çember oluşturup, şehidin ailesi dahil, tabuta kimseyi yaklaştırmadı. Cenaze camiden çıkarılıp, top arabasına konuldu, bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze arabasına alınarak, toprağa verilmek üzere Asri Mezarlık’a götürüldü. Daha sonra, şehidin cenazesi, asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş de katıldı.

Haberin Devamı

POLİSLERİN CENAZESİNE VATANDAŞ ALINMAMIŞTI

 

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde teröristlerin şehit ettiği 4 polisin cenaze töreni de Adana’da yapılmıştı. Valilik bahçesindeki törene, sadece il yöneticileri bürokratlar, şehidin yakınları, polisler katılmıştı. Vatandaşların alınmadığı törende İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bölge il valileri ve komutanlara, “Bu Amanosları temizleyin” deyince, partisini temsilen törende bulunan CHP Adana İl Sekreteri Abeydullah Kolcu, “Komutanları içeri atıyorsunuz. Kim temizleyecek?” diye tepki göstermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!