Kayınpederinin evini kalaşnikofla bastı: 1 ölü, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kayınpederinin evini kalaşnikofla bastı: 1 ölü, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2010 13:12

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'nde eşi 23 yaşındaki Fatma Sümer’in evi terk etmesini hazmedemeyen 26 yaşındaki Mevlüt Sümer, Kalaşnikof tüfekle kayınpederinin evine ateş açarak baldızı 20 yaşındaki Zahide Polat'ı öldürdü, kayınvalidesi 44 yaşındaki Bedia Polat'ı ağır yaraladı. Güvenlik güçleri kaçan Mevlüt Sümer'i arıyor.

Haberin Devamı

ANNE MEZAR BAŞINDA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ - FOTO GALERİ

Suruç'un Denizbacı Köyü'nde oturan 4 yıllık evli Fatma ve Mevlüt Sümer çifti arasında anlaşmazlık çıktı. İddiaya göre, Mevlüt Sümer, eşi Fatma ile sürekle tartışıp dövdü. En son 3 yaşındaki oğlunun da eşi tarafından dövüldüğünü söyleyen Fatma Sümer, Suruç İlçesi'nin Yıldırım Mahallesi'nde oturan ailesine ‘Gelin beni ve oğlumu kurtarın’ diyerek haber gönderdi.

Kızının bu mesajını alan 62 yaşındaki Celal Polat, yakınlarıyla birlikte Denizbacı Köyü'ne geldi ve kızıyla torununu götüreceğini söyledi. Mevlüt Sümer'in buna karşı çıkması üzerine olay jandarmaya intikal etti. Geçen cumartesi günü köye gelmen jandarmalar, Fatma Sümer'in isteği üzerine babası Celal Polat'a teslim edildi.

Eşinin ailesine verilmesini sinirlenen 26 yaşındaki Mevlüt Sümer, sabaha karşı kayınpederinin Suruç İlçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki evini bastı. Evin elektriğini kesen Mevlüt Sümer, o sırada 13 kişinin bulunduğu evi Kalaşnikof tüfekle taramaya başladı.

Uykularında neye uğradıklarını şaşıran evdekiler kendilerini duvar diplerine atarak kurşunlardan korumaya çalıştı. Yaklaşık 50 el ateş eden Mevlüt Sümer'in silahından çıkan kurşunlar evdekilerden Zahide Polat'ın ölümüne, kayınvalidesi Bedia Polat'ın ağır yaralanmasına neden oldu. Evde bulunan saldırganın eşi Fatma ve oğlu Cemal, kayınpederi Celal, Mevlüt, Yakup, Hakan ve Derya Polat ile Türkan, Abdullah, Fatma ve Zehra Gürses yara almadan kurtuldu.

Saldırıdan sonra kaçan Mevlüt Sümer, güvenlik güçlerince her yerde aranırken, Polat ailesinin evinin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Damadı Mevlüt Sümer'in saldırısında bir kızını kaybettiğini, eşinin yaralandığını söyleyen Celal Polat, “Evde 13 kişi vardı. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde olan gibi katliam yapacaktı” dedi.

Kaçan damadının başka cinayet işlemeden bir an önce yakalanmasını isteyen Celal Polat, “Kızıma aylarca işkence etti. Fatma'nın her tarafı kırık ve yara içinde. Jandarmaya müracaat ederek kızımı aldım. Bu sırada damadımın ailesi tarafından saldırıya uğradım ve tehdit edildim. Sabaha karşıda damadım ve yakınları evimi basarak taradı. kızım Zahide'yi öldürdüler, eşimi yaraladılar. Bizim kimsemiz yok. Devletin bir an önce bu katili yakalaması lazım. Ben saldırı esnasında damadımı gördüm. Zaten kendisi de kızımı arayarak hepimizi öldüreceğini söyledi. Neden böyle bir katliam yapan kişinin yeri tespit edilemiyor” dedi.

Eşinin kendisini ‘Hepinizi öldüreceğim’ diye tehdit ettiğini söyleyen Fatma Sümer de “Yakalanmadığı için korkuyoruz. Ailece evden dışarı çıkamıyoruz. 4 yıllık evliliğimizde bana yapmadığı işkence kalmadı. 3 yaşındaki oğlumu bıçakladı. Beni tüfekle dövüyordu. Benim yüzümden kız kardeşim öldü. Eğer bir adalet varsa onu bir an önce yakalasınlar” diye konuştu.

Bu arada Pazar gecesi yapılan saldırıda eniştesinin silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren 20 yaşındaki Zahide Polat’ın mezarını dün aile fertleri ziyaret etti. kardeşinin kendisi yüzünden öldüğünü söyleyen Fatma Sümer, “Keşke onun yerine ben ölseydim” diye ağıt yaktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!