Türk erkekleri Arınç'a kızacak

Güncelleme Tarihi:

Türk erkekleri Arınça kızacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2010 13:01

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri, Türkiye’de tam bir boy polemiği başlattı.

Haberin Devamı

 

Arınç, boyu 1.71 metre olan Kılıçdaroğlu için “Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor” demişti.

Oysa araştırmalar ortaya çıkardı ki, Türkiye’de erkeklerin ortalama boyu 1.71 metre.

Araştırma şirketi HTP Exclusive’in 27 ilden 11 bin 645 kişiyle görüşerek yaptığı "Türkiye Sağlık Davranışları ve Yaşam Tarzları" konulu araştırma sonucunda, Türk erkeğinin ortalama boyu 1.71, kadınının ise 1.60 olduğu tespit edildi. Erkeklerin ortalama kilosu 74, kadınlarınki ise 64 kilogram olarak belirlendi.

Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) göre ise Türk erkeğinin ideal boyu 1.76, kadınının ise 1.64 santimetre. Araştırmaya göre erkekler idealin beş, kadınlar ise dört santimetre altında kalıyor. Erkeklerin bel çevresi ortalama genişliği 97,82 santimetreyken, kadınların ise 98,8 santimetreye denk geliyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine ilişkin olarak, “Sayın Arınç'ı Leman ve Penguen dergilerine havale ediyorum” dedi.

ARINÇ’I MİZAH DERGİLERİNE “HAVALE ETTİ”

Boy polemiği, Gaziantep'e giderken Esenboğa Havalimanı'nda Kılıçdaroğlu’na da soruldu.  CHP Lideri, “Sayın Arınç'ı Penguen ve Leman dergilerine havale ediyorum. Onu en iyi onlar anlar” diye konuştu.

ARINÇ NE DEMİŞTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün katıldığı bir televizyon programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun içi boş sloganlar ürettiğini ifade ederek, "Sadece 'hesap soracağız' diyor, 'bu adam mı' diyor, 'kıvırtıyor' diyor. Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor.” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!