Koleksiyon için 95 bisiklet çalmış

Güncelleme Tarihi:

Koleksiyon için 95 bisiklet çalmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 14:03

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde geçen Ocak ayından bu yana 95 bisiklet ve 33 kask çaldığı ileri sürülen 47 yaşındaki R.K. gözaltına alındı. Psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen R.K., bisiklet ve kaskları koleksiyon için çaldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Marmaris'te, yılbaşından bu yana başta yat limanı, Ulusal Egemenlik ve Kordon Caddeleri ile kemik Ali Çay Bahçesi önünden çok sayıda bisiklet çalınması İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Bunun üzerine sivil polis ekipleri, haftanın yedi günü 24 saat süreyle bisiklet parklarının bulunduğu bölgeleri takibe aldı. Polisin, çalışmaları sürerken dün Ulusal Egemenlik Caddesi'nde, bir kadına ait bisiklet çalındı. Mağdur kadının, “Bisikletimi çaldı kaçıyor” diye bağırması üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. Verilen eşkal doğrultusunda, bisikleti çalan kişiyi Yeni Datça Yolu'nda farkederek, takibe aldı. Şühnelinin, cadde üzerindeki daha önce işyeri olarak kullanılan 2 katlı eve girdiği belirlendi. Bunun üzerine polis, mahkemeden alınan izinle eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 3 odaya düzenli olarak yerleştirilmiş 61 bisiklet ve 33 kask ele geçirildi. Evin terasındaki şezlongda yattığı belirlenen emekli aşçı R.K. gözaltına alındı. Polisin geçen ay Beldibi'ndeki ormanlık alanda terkedilmiş olarak bulunan 34 bisikletin de R.K., tarafından çalındığı belirlendi.

KOLEKSİYON YAPIYORMUŞ
Psikolojik tedavi gördüğü ve eşinden bir süre önce boşandığı öğrenilen R.K., polisi karşısında görünce şoke oldu. R.K., olay yerinde polislere, “Bisikletleri satmak için çalmadım, koleksiyon yapıyorum. Park yerinde kilitsiz duran bisikletleri gördüm mü dayanamıyor, alıp buraya getiriyorum” dedi. Geçen ay Beldibi'ndeki ormanlık alanda terkedilmiş olarak bulunan 34 bisikletin de R.K., tarafından çalındığı tespit edildi.

KAMYONETE KENDİSİ YÜKLEDİ

Polis, evin alt katındaki çalıntı bisikletleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürmek için kamyonet çağırdı. Polislerin bisikletleri kamyonete yükmesine engele olan R.K., “Onlara dokunmayın. Onlar benim canlarım. Ben, yüklerim” dedi. R.K., bisikletleri tek tek polis gözetiminde kamyonete yükledi. R.K.'nin, olay yerirdeki ifadesini ilçe emniyet müdürlüğünde de tekrarladığı öğrenildi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü R.K.'nin nöbetçi savcının talimatıyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nen sevk edileceği bildirdi. Polis, mağdurların faturası ya da ispat edebilecekleri belgelerle gelmeleri halinde bisikletlerini alabileceklerini de belirti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!