AK Parti'den anket açıklaması

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden anket açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 15:37

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada, partinin kurumsal internet sitesindeki anketin kaldırılmasıyla ilgili, anketin “karanlık emelli internet korsanları tarafından yönlendirilmeye başlandığı”nın tespit edildiği belirtilerek, “AK Parti olarak sanal bir saldırıya alet olmayı kabul etmemiz söz konusu olamayacağı için anket yayından kaldırılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, AK Parti İletişim Merkezi tarafından “Anayasa Değişikliği için yapılacak referandumda tercihiniz ne olacaktır?” anketinin partinin kurumsal web sitesi aracılığıyla yapıldığı hatırlatılarak şunlar kaydedildi:
“Anketin karanlık emelli internet korsanları tarafından yönlendirilmeye başlandığı birkaç gün içinde Bilgi İşlem Merkezimiz tarafından tespit edilmiştir. AK Parti olarak sanal bir saldırıya alet olmayı kabul etmemiz söz konusu olamayacağı için anket yayından kaldırılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır.
Bugün itibarıyla bazı yayın organlarında yer alan haberler gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır.”

Haberin Devamı

Gazetecilik etiğinin temel gereği olan haberi kaynağına doğrulatma gerekliliğinin gözardı edildiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili, partinin ilgili birimlerine hiçbir şekilde ulaşılmadığı ifade edildi. Açıklama, şöyle devam etti:
“Eğer gazetecilik etiğinin gereği yerine getirilmiş olsa idi elimizdeki verilerle açıkça kanıtlayabileceğimiz gibi Bilgi İşlem Sistemimizin bir bilgisayardan ve bir IP numarasından sadece bir oy verilmesine izin veren yapısının kırılmaya uğratıldığı, örneklersek aynı bilgisayardan yüzlerce 'Hayır' oyu verilmesinin sağlandığı, sonuçların yönlendirildiği gösterilebilecekti. AK Parti'nin her zaman olduğu gibi halkın kanaatlerini önceleyen siyaset anlayışının bir yansıması olan bir anketin dahi kimi karanlık odakları nasıl rahatsız ettiği ortaya konulabilecekti. Bu yanlış gazetecilik anlayışını kamuoyunun takdir ve bilgisine sunuyoruz.
Keza AK Parti'nin halkın kanaatlerini anketleri yönlendirerek etkileyebileceğini zanneden çapsız sanal korsanlarca taciz edilme süreci başlamadan önceki anket sonuçlarında halk oylamasında 'Evet' oyu kullanacağını belirtenlerin oranının yüzde 62 olduğunu bu vesileyle belirtiyor, bilgi çağının olanaklarını kötüye kullananların tarafımızca yapılan sanal iz takibi sonucu belirlendiğini ve hukuki haklarımızı korumak adına yasal sürecin başlatıldığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!