Gönül: Terfi de yok emeklilik de

Güncelleme Tarihi:

Gönül: Terfi de yok emeklilik de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 10:01

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, YAŞ toplantısı öncesi değişik darbe planları nedeniyle gündemde olan askerlerin terfisine ilişkin açıklamalar yaptı. Gönül, yargılanan askerlerin ne terfi ne de emekli ettirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz Darbe Planı iddianamesini kabul etmesi, terfi sırasında bulunan ve ağustos ayı başında Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında durumları ele alınacak 12 general ve amiral ile bazı albayların durumunu tartışmaya açtı. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası’nın 65. maddesinin ‘e’ bendine göre “tutuklu bulunan ya da tahliye edilmekle beraber kovuşturma veya duruşması devam eden veya hakkında verilen hüküm henüz kesinleşmemiş bulunanların terfi ve kademe ilerlemeleri yapılamıyor.” Bu durumda Balyoz ve benzeri davalarda kovuşturması devam eden subayların terfisi mümkün olmayacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dün Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'e bu hazırlıkları doğruladı. Kamuoyunda değişik darbe planları nedeniyle gündemde olan isimler hakkında tek tek konuşmasının mümkün olmadığını belirten Gönül, davaları süren TSK personeline ilişkin YAŞ’ta uygulanacak genel işlemle ilgili olarak “Davaları devam ettiği için bu kişilerin terfisi mümkün olamıyor. Ama emekli de edilmeyecekler. O rütbedeki son bekleme yılı olsa dahi emekli edilmeyecekler. Personel Kanunu’muzda bu konudaki kurallar uygulanacak” açıklamasını yaptı.

 

Gönül, “Yani bu personelin durumu dava sürdüğü sürece ‘dondurulmuş’ olacak diyebilir miyiz?” sorusuna ise  “Böyle bir tanımımız yok ama, anlam olarak tabii öyle” cevabını verdi.

 

BAŞBUĞ'DAN GÖRKEMLİ VEDA

 

30 Ağustos'ta görev süresi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, giderayak bir ilke daha imza atacak. Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile gerçekleştireceği devir-teslim törenini, Genelkurmay kampüsü içinde yeni inşa edilen ve içinde 1000 kişilik konferans salonu bulunan binada yapmayı planlıyor. Devir-teslim törenleri daha önce Ana Karargah Binası içinde yer alan Orbay Salonu'nda düzenleniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!