Marmara'da 2 gün yağış var

Güncelleme Tarihi:

Marmarada 2 gün yağış var
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 14:50

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bugün öğle saatlerinde yağan 15 dakikalık yağmur herkesi korkuttu. Altyapısı yetersiz olan ilçe merkezindeki yollar bir anda nehir yatağına döndü. Yağmurun kısa sürmesi herkesi rahatlattı. Marmara'da ise bugün ve yarın yağış bekleniyor. Hafta sonu ise hava açık olacak.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

KOCAELÄ°'DE YAÄžMUR KORKUTTU - FOTO GALERÄ°

SICAKLIKLAR 1 Ä°LA 3 DERECE AZALACAK

Yapılan son deÄŸerlendirmelere göre; sıcaklıklar, kuzey, iç ve doÄŸu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak. Â

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, kuzey, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan, lokal dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

GEBZE 'DE YAÄžMUR KORKUTTU

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bugün öğle saatlerinde yağan 15 dakikalık yağmur herkesi korkuttu. Altyapısı yetersiz olan ilçe merkezindeki yollar bir anda nehir yatağına döndü. Yağmurun kısa sürmesi herkesi rahatlattı.

Gebze'de saat 12.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur yüksek kesimlerde daha etkili oldu. Bir anda bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun etkisiyle yüksek kesimlerde biriken sular ilçe merkezinin bulunduğu düz alanlarda toplandı. Merkezdeki cadde ve sokaklar 15- 20 santime ulaşan sel sularıyla kaplandı. Yağmurun giderek şiddetini azaltıp yaklaşık 15 dakika içinde de durması sayesinde sular kısa sürede çekildi. Birçok işyerinin suyla dolması, esnafa zor anlar yaşattı.
Mereoroloji yetkilileri, yağmurun lokal olarak bölgede süreceğini belirtti.

Haberin Devamı

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Kazan, Güdül, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik, Akyurt, Keçiören) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

ANTALYA: Parçalı bulutlu 32

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 27

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 28

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 41

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) hafif sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek

AKDENİZ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Kazan, Güdül, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik, Akyurt, Keçiören) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.(ANKA)

(ÖÜ/ÖMR)





08:40 15/07/2010

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!